uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

15.–18. huhtikuuta Brysselissä järjestettävä maailman kiertotalousfoorumi WCEF2024 peräänkuuluttaa tekoja 

Suomalaislähtöinen maailman kiertotalousfoorumi WCEF2024 kokoaa edelläkävijät ympäri maailmaa ensi huhtikuussa Brysseliin sekä verkkotapahtumaan.

Kirjoittajat

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF2024 kutsuu ensi kevään osallistujat työskentelemään yhteisen pöydän ääreen: Nelipäiväiseksi kasvaneen foorumin tarjontaan kuuluvat ensimmäistä kertaa myös paikallaolijoille suunnatut työpajat. Ensi vuoden foorumissa keskitytään etenkin siihen, miten ymmärrys kiertotaloudesta muutetaan konkreettisiksi teoiksi.

Suomalaislähtöinen, nyt jo kahdeksatta kertaa järjestettävä maailman kiertotalousfoorumi The World Circular Economy Forum WCEF tuo vuosittain yhteen maailman parhaiden kiertotalousratkaisujen äärelle johtajia, päättäjiä ja asiantuntijoita niin liike-elämästä, hallinnon aloilta, kansalaisyhteiskunnasta kuin tiede-elämästäkin. Foorumi on aiemmin järjestetty Suomessa, Hollannissa, Japanissa, Kanadassa ja Ruandassa Afrikassa.

Ensi vuoden foorumi ruokkii keskusteluita etenkin hallinnon, rahoituksen, työllisyyden sekä liiketoiminnan ja innovaatioiden teemoista – teemoista, jotka ovat keskeisiä kiertotalousratkaisujen ottamiseksi laajempaan käyttöön.

Ensi keväänä, 15.–18. huhtikuuta 2024 pidettävän WCEF:n järjestää Sitra yhteistyössä YK:n alaisen Maailman resurssipaneelin (IRP) sekä hollantilaisen Circle Economy -säätiön ja lukuisten kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Foorumin sijainti EU:n sydämessä Brysselissä näkyy myös ohjelmassa: Euroopan kiertotaloustoimijoiden vuotuinen konferenssi integroituu osaksi WCEF2024:n ohjelmaa. Kyseessä on EU-komission ja Eurooppalaisen talous- ja sosiaalikomitean perustaman verkoston vuotuinen tapahtuma. Lisäksi kevään EU:n puheenjohtajamaa Belgia vastaa foorumin kolmannen päivän ohjelmasta. Päivän aikana erityisesti syvennytään yksittäisiin kiertotalousaiheisiin. Tarjolla on myös tutustumisretkiä belgialaisiin kiertotalousyhtiöihin.

Kansainvälisen yhteistyön tuloksena syntyvän foorumin tavoite on kiihdyttää maailmanlaajuista siirtymää kiertotalouteen. Foorumi on aidosti kansainvälinen kohtauspaikka, joka tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuksia aitoon oppimiseen, eri sektoreiden ja maantieteellisten alueiden edustajien kohtaamiseen ja yhteistyön kasvattamiseen.

Verkko-osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta

WCEF2024:n päätapahtuman seuraaminen verkossa on kaikille avointa ja maksutonta. Eri puolilla maailmaa järjestetään myös WCEF Studioita, joissa kokoonnutaan seuraamaan päätapahtumaa.

Päätapahtuma järjestetään Square-messukeskuksessa Brysselissä 15.–16. huhtikuuta. Osallistuminen päätapahtumaan paikan päälle on mahdollista vain kutsusta. Päätapahtuman yli 30 näyttelyosastolla esitellään kiinnostavia kiertotalousratkaisuja eri puolilta maailmaa. Pääohjelma ja ensimmäiset puhujat julkaistaan tammikuussa 2024, jolloin myös aukeaa näyttelyhaku.

Foorumin kolmannen ja neljännen päivän syventävien, kiihdyttämö-tyyppisten tapahtumien järjestelyistä vastaavat WCEF:n lukuisat yhteistyökumppanit. Näihin tapahtumiin voi osallistua paitsi Brysselissä, myös eri puolilla maailmaa useilla paikkakunnilla tai verkon välityksellä. Kolmannen ja neljännen päivän tarkka ohjelma julkaistaan maaliskuun alussa 2024.

Pysy kärryillä!

Ohjelman kehittymistä voit seurata tilaamalla WCEF:n uutiskirjeen.

Mistä on kyse?