WCEF-logo

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF on vuotuinen tapahtuma, joka tuo yhteen liike-elämän johtajia, päättäjiä ja asiantuntijoita keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista.

TAPAHTUMAT

Tutustu tuleviin

WCEF2022 kutsuu mukaan!

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF pidetään tänä vuonna 6.–8. joulukuuta. Katso foorumin ohjelma ja ilmoittaudu verkko-osallistujaksi!

WCEF-sivutapahtumia järjestetään läpi vuoden ja haku on käynnissä. Tule mukaan!

AIEMMAT WCEF-TAPAHTUMAT

Tutustu edellisten vuosien foorumien tuloksiin

MISTÄ ON KYSE?

WCEF on Suomen valtion ja Sitran maailmanlaajuinen yhteishanke. Näkemyksemme mukaan aidosti kilpailukykyiset ratkaisut syntyvät, kun liiketaloudelliset ja ympäristöarvot kohtaavat. Me Sitrassa teemme työtä yhdessä kumppaneidemme kanssa viitoittaaksemme tietä oikeudenmukaiseen ja kilpailukykyiseen hiilineutraaliin kiertotalouteen – uuteen yhteiskuntaan, jossa arki ja hyvinvointi eivät enää perustu ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin.

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF tuo vuosittain yhteen yli 4 000 liike-elämän johtajaa, päättäjää ja asiantuntijaa ympäri maailmaa keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista. Maailman kiertotalousfoorumissa keskustellaan uusista liiketoimintamalleista, joissa kiertotalouden ratkaisujen avulla saavutetaan kilpailuetuja ja joiden avulla edistetään YK:n kestävän kestävä kehityksen tavoitteita.

Sarja vuosittaisia tapahtumia

Ensimmäinen WCEF-tapahtuma järjestettiin Helsingissä kesäkuussa 2017, jolloin tapahtumaan osallistui 1 600 vaikuttajaa lähes 100 maasta. Vuonna 2018 Sitra vei konseptin Japanin Jokohamaan, jossa tapahtumaan osallistuneet yli 1 100 kiertotalousvaikuttajaa pohtivat yhdessä, kuinka tavoite siirtyä aitoon kiertotalouteen vuoteen 2050 mennessä voidaan saavuttaa. Vuonna 2019 WCEF-tapahtuma palasi Helsinkiin, jolloin vuoden suurimpaan Sitra-tapahtumaan saapui yli 2 000 osallistujaa.

Maailmanlaajuisen koronavirustautipandemian takia korvasimme vuoden 2020 WCEF-tapahtuman virtuaalisella WCEFonline-tapahtumalla, joka järjestettiin 29.–30. syyskuuta 2020. WCEFonline kokosi yhteen yli 4 300 osallistujaa 143 maasta pohtimaan, kuinka kiertotaloudesta saataisiin puhtia talouden elvyttämiseen, ja tapahtumassa jaettiin hyödyllisiä työkaluja ja ratkaisuja kestävään kriisistä toipumiseen.

Vuonna 2021 järjestettiin kaksi isoa WCEF-tapahtumaa. Keväällä Hollannissa ja verkossa 15.-16. huhtikuuta järjestetty WCEF+Climate keräsi yli 2 300 osallistujaa verkkolähetyksen äärelle. Vuoden päätapahtuma WCEF2021 järjestettiin Pohjois-Amerikassa. Kanadan Torontosta 13.-15. syyskuuta lähetettyä tapahtumaa seurasi verkossa yli 4 000 ja sen kumppanisessioita ja WCEF Studio-tapahtumia lähes 30 000 osallistujaa.

Kaikkiin tuleviin vuotuisiin WCEF- ja WCEF+ tapahtumiin voi osallistua verkossa. WCEF-sivutapahtumia on verkko-osallistumisen ohella mahdollista järjestää myös paikallisina, mikäli koronarajoitukset sallivat kokoontumisen.

Seuraava vuotuinen foorumi järjestetään ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella, Ruandan Kigalissa 6-8 joulukuuta 2022. Lue lisää WCEF2022-tapahtuman verkkosivuilta. Matkalla sitä kohti on ohjelmassa vielä lukuisia WCEF-sivutapahtumia – hae mukaan!

OHJELMA JA TEEMAT

Vuosittainen WCEF-päätapahtuma koostuu 17 yhteisestä ja rinnakkaisesta sessiosta alustuksineen, teemakeskusteluineen ja verkostoitumismahdollisuuksineen.

Jokaisella WCEF-tapahtumalla on oma teemansa. Tämän vuoden WCEF2022 katsoo kiertotaloutta Afrikasta maailmalle. WCEF2021 käsitteli systeemitason muutoksia, joita tarvitaan kiertotaloussiirtymän toteuttamiseen. Vuonna 2020 WCEFonline pureutui kiertotalousratkaisujen hyödyntämiseen koronapandemian jälkeisessä elvytyksessä. WCEF2019 korosti kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamista. WCEF2018 visioi kiertotalouteen perustavaa tulevaisuutta ja kannusti maailman johtavia talouksia näyttämään rohkeasti tietä. WCEF2017-foorumi määritteli kiertotalouden keskeisiä elementtejä ja jakoi parhaita kiertotalouskäytäntöjä ja -ratkaisuja.

Tapahtumakonseptiin kuuluvat vuotuisen WCEF-päätapahtuman ohella myös erilaiset oheis- ja rinnakkaistapahtumat, jotka voivat olla esimerkiksi pienempiä alueellisia ja teemapainotteisia tapahtumia. WCEF+ tapahtumakonseptia testattiin ensimmäistä kertaa keväällä 2021 järjestetyssä WCEF+Climate-tapahtumassa.

JÄRJESTÄJÄT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vuosittaisen WCEF-tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Sitra yhdessä kansainvälisten ja isäntämaan kumppaneidensa kanssa. Vuoden 2018 tapahtuma Japanissa järjestettiin Japanin ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyönä. Yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Euroopan komissio, Ellen MacArthur Foundation, Suomen valtio, taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD sekä YK:n ympäristöohjelma UNEP.

WCEF:n vuotuiset pääyhteistyökumppanit on esitelty kunkin WCEF-tapahtuman omalla verkkosivulla.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Haluatko tietää lisää? Oletko kiinnostunut järjestämään vuotuisen WCEF-tapahtuman tai siihen liittyvän alueellisen tai teematapahtuman? Ota meihin yhteyttä osoitteessa contactus.wcef@sitra.fi.

Mistä on kyse?