WCEF-logo

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF on vuotuinen tapahtuma, joka tuo yhteen liike-elämän johtajia, päättäjiä ja asiantuntijoita keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista.

MISTÄ ON KYSE?

WCEF on Suomen valtion ja Sitran maailmanlaajuinen yhteishanke. Näkemyksemme mukaan aidosti kilpailukykyiset ratkaisut syntyvät, kun liiketaloudelliset ja ympäristöarvot kohtaavat. Me Sitrassa teemme työtä yhdessä kumppaneidemme kanssa viitoittaaksemme tietä oikeudenmukaiseen ja kilpailukykyiseen hiilineutraaliin kiertotalouteen – uuteen yhteiskuntaan, jossa arki ja hyvinvointi eivät enää perustu ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin.

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF tuo vuosittain yhteen 2 000 liike-elämän johtajaa, päättäjää ja asiantuntijaa ympäri maailmaa keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista. Maailman kiertotalousfoorumissa keskustellaan uusista liiketoimintamalleista, joissa kiertotalouden ratkaisujen avulla saavutetaan kilpailuetuja ja joiden avulla edistetään YK:n kestävän kestävä kehityksen tavoitteita.

Sarja vuosittaisia tapahtumia

Ensimmäinen WCEF-tapahtuma järjestettiin Helsingissä kesäkuussa 2017, jolloin tapahtumaan osallistui 1 600 vaikuttajaa lähes 100 maasta. Vuonna 2018 Sitra vei konseptin Japanin Jokohamaan, jossa tapahtumaan osallistuneet yli 1 100 kiertotalousvaikuttajaa pohtivat yhdessä, kuinka tavoite siirtyä aitoon kiertotalouteen vuoteen 2050 mennessä voidaan saavuttaa. Vuonna 2019 WCEF-tapahtuma palasi Helsinkiin, jolloin vuoden suurimpaan Sitra-tapahtumaan saapui yli 2 000 osallistujaa.

Maailmanlaajuisen koronavirustautipandemian takia olemme päättäneet korvata vuoden 2020 WCEF-tapahtuman virtuaalisella WCEFonline-tapahtumalla, joka järjestetään 29.–30. syyskuuta 2020. WCEFonline-tapahtumassa pohditaan, kuinka kiertotaloudesta saataisiin puhtia talouden elvyttämiseen, ja jaetaan hyödyllisiä työkaluja ja ratkaisuja kestävään kriisistä toipumiseen.

Seuraava vuotuinen WCEF järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa, Kanadan Torontossa vuonna 2021. Foorumi päätettiin siirtää vuoden 2020 syyskuulta koronavirustautipandemian vuoksi. WCEF2021-tapahtuman uudet päivämäärät ovat 13-15.9.2021.

TAPAHTUMAT

Tutustu tuleviin

29-30 syyskuuta 2020 järjestämme WCEFonline-tapahtuman. Tule mukaan!

AIEMMAT WCEF-TAPAHTUMAT

Tutustu edellisten vuosien foorumien tuloksiin

OHJELMA JA TEEMAT

Vuosittainen WCEF-päätapahtuma koostuu 17 yhteisestä ja rinnakkaisesta sessiosta alustuksineen, teemakeskusteluineen ja verkostoitumismahdollisuuksineen.

Jokaisella WCEF-tapahtumalla on oma teemansa. WCEF2019 korosti kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamista. WCEF2018 visioi kiertotalouteen perustavaa tulevaisuutta ja kannusti maailman johtavia talouksia näyttämään rohkeasti tietä. WCEF2017-foorumi määritteli kiertotalouden keskeisiä elementtejä ja jakoi parhaita kiertotalouskäytäntöjä ja -ratkaisuja.

Tapahtumakonseptiin kuuluvat vuotuisen WCEF-päätapahtuman ohella myös erilaiset oheis- ja rinnakkaistapahtumat. Kehitämme tapahtumakonseptia jatkuvasti. Parhaillaan valmistelemme virtuaalisen WCEFonline-tapahtuman lisäksi mahdollisuutta järjestää pienempiä alueellisia ja teemapainotteisia tapahtumia.

JÄRJESTÄJÄT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vuosittaisen WCEF-tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Sitra yhdessä kansainvälisten ja isäntämaan kumppaneidensa kanssa. Vuoden 2018 tapahtuma Japanissa järjestettiin Japanin ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyönä. Yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Euroopan komissio, Ellen MacArthur Foundation, Suomen valtio, taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD sekä YK:n ympäristöohjelma UNEP.

WCEF:n vuotuiset pääyhteistyökumppanit on esitelty kunkin WCEF-tapahtuman omalla verkkosivulla.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Haluatko tietää lisää? Oletko kiinnostunut järjestämään vuotuisen WCEF-tapahtuman tai siihen liittyvän alueellisen tai teematapahtuman? Ota meihin yhteyttä osoitteessa contactus.wcef@sitra.fi.

Mistä on kyse?