Live
Dawn of the fair data economy
Verkkotapahtuma

Dawn of the fair data economy

Datatalous on rikki ja me haluamme korjata sen. Sinun kanssasi.

  • 02.06.2021 klo 13:00 - 17:00
  • Verkkotapahtuma 13:00 EEST (12:00 CEST)
  • #fairdataeconomy

Olemme Sitrassa rakentaneet kumppaniemme ja verkostojemme kanssa kolmen vuoden ajan uutta vaihtoehtoa datataloudelle IHAN® – ihmislähtöinen datatalous -projektissa. Koska nykyinen datatalouden malli ei toimi, halusimme luoda kaikille osapuolille – yksilöille, yrityksille ja koko yhteiskunnalle – oikeudenmukaisen vaihtoehdon, joka perustuu kestävyyteen ja eurooppalaisiin arvoihin.

Tapahtuma käynnistyy digitaalisuuden asiantuntijan, toimittaja-kirjailija Andreas Ekströmin puheenvuorolla, jossa hän kutsuu meitä vastustamaan mustavalkoista ajattelua esityksellään ”The Power of AND”.

Andreasin jälkeen IHAN®in projektijohtaja Jaana Sinipuro kertoo kolmen vuoden matkastamme reilumman dataliiketoiminnan ja datatalouden sääntelyn puolustajina. Keskustelemme myös yksilöiden ja yritysten oman datan itsemääräämisoikeudesta sekä yksilöiden roolista aktiivisina ja arvokkaina osallistujina. Iltapäivän aikana projektin virstanpylväitä, tuloksia, oppeja ja syntyneitä työkaluja esitellään laajasti.

Kyllä, datatalous on rikki ja se on korjattava. Siksi julkistamme samana päivänä Sitran uuden teeman ”Reilu datatalous”. Se on osoitus paitsi IHAN®-projektin sosiaalisesta ja taloudellisesta merkityksestä myös siitä, että työ on vasta alkamassa.

Kaksiosaisen tapahtuman tallenteet ja ohjelmat löytyvät englanninkieliseltä tapahtumasivulta.

Mistä on kyse?