Live
Energy Hackathon 2013
tapahtumat

Energy Hackathon 2013

Energy Hackathon 2013 on tutkijoille, design-osaajille, koodareille, journalisteille ja avoimen datan aktivisteille suunnattu tapahtuma, jossa yhden päivän aikana kehitetään ideoita ja rakennetaan prototyyppejä energiadataa hyödyntäville sovelluksille.

Energy Hackathon 2013 on tutkijoille, design-osaajille, koodareille, journalisteille ja avoimen datan aktivisteille suunnattu tapahtuma, jossa yhden päivän aikana kehitetään ideoita ja rakennetaan prototyyppejä energiadataa hyödyntäville sovelluksille. Keskiössä on kaikille saatavilla oleva avoin data, jota kuka tahansa pystyy muokkaamaan ja jakamaan.

Tapahtuman tavoitteena on saada aiheesta kiinnostuneet ihmiset kohtaamaan toisensa ja saada lisää energiaan linkittyvää tietoa käyttöön avoimena datana. Tämä edesauttaisi erilaisten sovellusten tai visualisointien luomisen, joilla pystyttäisiin vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Yhteiskehittelyä sparraamassa ovat mm. Chris Davis ja Denise Recheis.

Avoimen datan mahdollisuuksia energiadatan hyödyntämisessä käsiteltiin myös joulukuussa 2012 järjestetyssä kilpailussa Apps4Finland, jonka ideakategorian voitti ehdotus kuluttajien energiankulutustietoja hyödyntävä API:n luomisesta ja julkisen sektorin data-kategorian voitti Espoon kaupungin luoma Aurinko- ja geoenergiakartta.

Energy Hackathon käynnistää OKF Finland Open Sustainability Working Groupin.

Tapahtuman järjestävät Aalto Media Factory, Open Knowledge Finland ja AVO2 / Otavan Opisto Sitran tukemana.