Live
Fiksujen toimintatapojen työpaja
tapahtumat

Fiksujen toimintatapojen työpaja

Olympiakomitea ja Sitra kehittävät yhdessä urheiluseurojen kanssa fiksujen toimintamallien työkalupakkia. Avuksi tarvitsemme kiinnostuneita ihmisiä sekä kokeilunhaluisia joukkueita ja seuroja testaamaan kevyesti kestäviä ratkaisuja.

Ensimmäisessä työpajassa keräämme seuraihmisiä yhteen ja kokoamme laajasti ideoita ja hyväksi havaittuja käytäntöjä, kartoitamme tarpeita ja innostumme yhdessä. Tule mukaan!

  • Turhauttaako tehoton välinekierrätys?
  • Viekö kuljetusrumba/autoralli liikaa aikaa?
  • Voisiko kertakäyttökulttuurille löytyä järkeviä vaihtoehtoja?
  • Mitä sähköiset kokoustamiset säästävät?

Tule mukaan ideoimaan, sparraamaan ja kokeilemaan ja vaikuttamaan työkalupakin sisältöön!

Työpaja I                                                                     
Aika: ma 19.3. klo 10–13
Paikka: Sitra, Itämerenkatu 11-13, Helsinki
Ilmoittautuminen: viimeistään perjantaina 16.3. tämän linkin kautta
Lisätiedot: Karoliina Ketola, Olympiakomitea, +358 40 5876650, karoliina.ketola@olympiakomitea.fi

Fiksujen toimintamallien työkalupakki

Sitran ja Olympiakomitean yhteinen hanke kokoaa fiksujen ja kestävien toimintamallien työkalupakkia urheiluseuroille. Työkalupakki kokoaa yhteen jo hyväksi havaittuja keinoja sekä uusia tapoja, joilla on ympäristöystävällisyyden lisäksi on monesti myös kustannus- ja aikasäästöjä. Urheiluseurat voivat lähteä rakentamaan toiminnassaan kestävämpää arkea pienillä ja suurilla teoilla: liikkuminen ja kyydit, hankinnat, varusteet, tapahtumat, viestintä – kaikkiin sisältyy mahdollisuus ympäristövastuullisiin valintoihin.

Loppukevään ja syksyn aikana järjestetään pilotteja ja toimintatapojen kokeiluja, ja seuroille jaettava työkalupakki julkaistaan loppuvuodesta 2018. Hankkeen jälkeen työkalupakki on Olympiakomitean keskeinen vastuullisuusmateriaali urheiluseuroille ja osa urheiluseurojen Laatuohjelmaa.