Live
FinnSight 2016
tapahtumat

FinnSight 2016

Tulevaisuuden osaamiselle etsitään suuntaviivoja yhteisessä teemapäivässä.

Tulevaisuuden osaamiselle etsitään suuntaviivoja yhteisessä teemapäivässä.

Tulevaisuuden osaamisen ja sivistyksen menestystekijöitä kartoitetaan tiistaina 13.9. FinnSight-ennakointifoorumissa Helsingissä. Eri alojen asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteen tuovassa päivässä luodaan näkymiä siihen, mikä on suomalaisen sivistyksen ja osaamisen visio tästä eteenpäin ja millä keinoin vision tavoitteisiin päästään. Seminaarissa pohditaan työelämän muutostarpeita ja osaamisen rakennuspuita tulevaisuuden Suomen kannalta.

Seminaarissa keskustelua ja pohdintoja vauhdittavat eturivin kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat. Mukana alustajina ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Tilaisuuden ulkomaisia pääpuhujia ovat kestävän kehityksen johtava asiantuntija Justin Cook (Rhode Island School of Design ja Sitra), professori Barbara Schneider (Michigan State University) ja asiantuntija, tutkija Charles Fadel (Center for Curriculum Redesign). Paneelikeskustelussa päivän aiheita pohtivat mm. opettaja Maarit Korhonen, tutkija Mona Mannevuo, kansleri Ilkka Niiniluoto ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen. Seminaarin moderaattorina toimii professori Pekka Mattila.

Tilaisuus on osa maan hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelua. Järjestäjinä toimivat Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtioneuvoston kanslia.

Tapahtuma videoidaan ja päivää on mahdollisuus seurata verkossa osoitteessa www.aka.fi. Eri organisaatioita kannustetaan myös järjestämään etätyöpajoja omilla alueillaan ja verkostoissaan. Työpajojen anti hyödynnetään tulevaisuusselonteon valmistelussa.

Lue lisää päivän puhujista ja ohjelmasta osoitteessa www.aka.fi/finnsight2016

Mistä on kyse?