Live
Gaia-X Summit 2022
Seminaari

Gaia-X Summit 2022

Euroopan johtavat datainfrastruktuurin ja datatalouden asiantuntijat ovat koolla tänä vuonna vuosittaisessa Gaia-X Summit -verkkokonferenssissa 17.–18. marraskuuta. Konferenssi järjestetään hybriditapahtumana Pariisissa ja verkossa. Sitra kertoo tilaisuudessa tuoreimmat kuulumiset Suomen Gaia-X Hubista. Ilmoittaudu mukaan!

  • 17.11.2022 klo 00:00 - 18.11.2022 klo 00:00
  • Hybriditapahtuma Pariisissa

Tapahtumassa esitellään Gaia-X-verkoston toimintaa eri puolilla Eurooppaa sekä datan jakamista Gaia-X-ekosysteemissä, jolla digitaaliselle alalle tuotetaan liiketoiminnallista arvoa. Ohjelmassa esitellään verkoston tähänastisia strategisia ja toiminnallisia saavutuksia sekä esitellään käytännön esimerkkejä hankkeiden ja kansallisten Gaia-X-hubien tilasta. Näistä on keskustelemassa edustajia mm. Gaia-X:n data-avaruustyöstä, toimikunnista ja hubeista. 

Tapahtuman keskeinen teema onkin data-avaruudet eli tietoalueet sekä Gaia-X:n niihin tuomat ratkaisut ja niiden jatkokehittämiseen tarvittavat toimenpiteet. Keskiössä ovat terveysalan, rahoitusala ja energia-alan tietoalueet. 

Tapahtuman järjestää Gaia-X:n työtä kansainvälisesti luotsaava yhdistys AISBL (European Association for Data and Cloud). Gaia-X-verkosto pyrkii luomaan ympäristön, jossa dataa voidaan jakaa ja hallinnoida määriteltyjä pelisääntöjä noudattaen ja siten, että data pysyy omistajiensa ja käyttäjiensä hallinnassa. 

Tapahtuman ohjelman ja puhujalistan löydät täältä

Mistä on kyse?