Live
Heikot signaalit tulevaisuuden avartajina

Heikot signaalit tulevaisuuden avartajina

Starttaa vuotesi sukeltamalla astetta yllättävämpiin tulevaisuuksiin!

Tervetuloa aamukahvitilaisuuteen kuulemaan esimerkkejä sitä, miten heikkoja signaaleja hyödynnetään ennakoinnissa ja strategiatyössä. Heikot signaalit, eli ensimerkit mahdollisesta muutoksesta tai nousevista ilmiöistä täydentävät megatrendejä ja auttavat kuvittelemaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.

Tilaisuuden pääpuhujana on Nestan toiminnanjohtaja Geoff Mulgan. Nesta on brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii ratkaisemaan globaaleja haasteita ja tekee uraauurtavaa ennakointityötä. Puheessaan Mulgan kertoo oman näkökulmansa heikkojen signaalien tarkasteluun. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Sitran selvitys heikoista signaaleista.

Selvityksen esittelyn jälkeen on vuorossa heikoista signaaleista väitelleen Leena Ilmolan kommenttipuheenvuoro. Tilaisuuden lopuksi Business Finlandin Soile Ollila ja Suomen Akatemian Tiina Jokela kertovat heikkojen signaalien keräämisestä ja tulkinnasta käytännössä.

Ohjelma

8:30 Aamukahvit ja puuro

9:00 Tilaisuuden avaus

Early signals of change in Nesta’s futurescoping – Geoff Mulgan

Heikot signaalit selvitys: tulevaisuuksien avartaminen – Mikko Dufva

Kommentti selvitykseen – Leena Ilmola

Heikkojen signaalien kerääminen ja tulkinta – Soile Ollila ja Tiina Jokela

11:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tilaisuuteen klikkaamalla painiketta sivun yläreunassa.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä verkon välityksellä. Linkki verkkolähetykseen päivitetään sivun yläreunaan ennen tilaisuuden alkua.

Ota yhteyttä

Johtava asiantuntija, Ennakointi, Sitra

+358 (29) 4618 249

mikko.dufva@sitra.fi

Mistä on kyse?