Live
Heikot signaalit -kuvittelutyöpaja
Verkkotapahtuma

Heikot signaalit -kuvittelutyöpaja

Kiinnostaako yllättävät kehityskulut? Haluatko haastaa tulevaisuusajatteluasi ja pohtia, mihin hämmentävät ilmiöt voivat johtaa? Tervetuloa tulkitsemaan heikkoja signaaleja eli mahdollisen muutoksen ensioireita!

  • 13.10.2021 klo 13:00 - 15:00
  • Verkossa

Sitran Heikot signaalit -työpajasarja jatkuu, tervetuloa mukaan! Ensimmäisessä työpajassa pohdimme yllättäviä kehityskulkuja ja kirjoitimme tulevaisuustarinoita. Nyt vuorossa on kuvittelutyöpaja, jossa sukellamme sisään tulevaisuustarinoihin. Mitä jos juuri kukaan ei joisi alkoholia? Miltä selfie hylkeen kanssa näyttäisi? Entä millaista olisi kasvattaa lapsi ystävän kanssa?

Tilaisuus on avoin kaikille halukkaille. Voit ilmoittautua mukaan huolimatta siitä, osallistuitko 10.9. järjestettyyn työpajaan. Tapahtumassa tutustut heikkoihin signaaleihin lähestymistapana yllättävämpien tulevaisuuksien pohdintaan ja pääset harjoittelemaan signaalien tulkintaa ja tarinallistamista käytännössä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Sitran signaalityöhön. Tervetuloa siis eläytymään erilaisiin tulevaisuuksiin!

Työpajan taustalla on Sitran työ heikkojen signaalien eli muutoksen ensioireiden tai yllättävien tulevaisuusmahdollisuuksien tunnistamiseksi. Koostimme kevään 2021 aikana joukon heikkoja signaaleja, ja nyt haluamme jatkaa signaalien tulkintaa yhdessä teidän kanssanne. Haluamme tehdä yllättävistä tulevaisuuksista konkreettisia ja ymmärrettäviä, ja pohtia tulevaisuuksia arkisten tilanteiden kautta.

Tammikuussa 2022 julkaisemme selvityksen, jossa kerromme, miten tulevaisuus näkyy arjessa ja miksi jotkin asiat tuntuvat meistä yllättävämmiltä kuin toiset.

Työpaja järjestetään keskiviikkona 13.10.2021 klo 13.00-15.00 etäyhteyden välityksellä. Työpajaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan työpajaan 11.10.2021 mennessä. Ilmoittautumalla saat osallistumislinkin tapahtumaan. 

Mistä on kyse?