Live
HERÄÄMÖ: Luovat keinot epävarmuuden kesyttämiseen

HERÄÄMÖ: Luovat keinot epävarmuuden kesyttämiseen

Yhteiskunnallisen muutoksen teko vaatii jatkuvaa oppimista, yhteistyötä sekä epävarmuuden sietokykyä. Soveltava improvisaatio on keino, joka antaa työkaluja nähdä ja kohdata epävarmuus uhkan sijasta mahdollisuutena.

Sitra: Dean, Topias
  • 28.02.2020 klo 08:00 - 10:30
  • Starter Helsinki, Lapinlahdenkatu 16, Helsinki, Suomi

Improvisaatio mielletään Suomessa usein näyttämötaiteeksi, mutta todellisuudessa sen sovelluksia käytetään aktiivisesti myös työelämässä. Useat isot korporaatiot McKinseystä Netflixiin ja Googleen hyödyntävät soveltavaa improvisaatiota omissa organisaatioissaan. Stanfordin yliopistossa improvisaatiotaitoja opiskelevat niin insinöörit kuin näyttelijätkin.

Soveltava improvisaatio kehittää tulevaisuuden yhteistyötaitoja yksilö- ja tiimitasolla. Se antaa konkreettisia työkaluja yllättävien tilanteiden ja muutosten kohtaamiseen sekä tukee kokeilukulttuuria ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin.

Helmikuun HERÄÄMÖssä olemme vieneet vuorovaikutuksen seuraavalle tasolle ja osallistujat pääsevät itse kokemaan improvisaation saloja. Mutta ei huolta – ketään ei pakoteta lavalle, vaan yleisöllä on mahdollisuus osallistua harjoitteisiin omalla paikallaan. Soveltavan improvisaation äärelle meidät johdattaa Suvi Koivusalo, joka pureutuu tekniikan perusperiaatteisiin, jakaa toimivia esimerkkejä suoraan yrityselämästä ja näyttää miten luovuutta käytetään epävarmuuden kesyttämiseen.

Kuka Suvi Koivusalo?

Game Captain Trainings -yritystä luotsaava Suvi Koivusalo on kansainvälinen luova hybridi, joka edistää työssään ihmisten vuorovaikutus- ja viestintätaitoja sekä kokeilukulttuuria. Hän yhdistää koulutuksissaan soveltavan improvisaation menetelmiä ja kansainvälisen yritysmaailman ymmärrystä. Koulutukseltaan Suvi on kauppatieteiden maisteri ja näyttelijä.

Ohjelma

 

8:00

Ovet avataan ja kevyt puuroaamiainen tarjolla

8:30

Huomenta ja tervetuloa!

8:45

Tutustumista ja johdanto aiheeseen

9:00

Esitys: Luovat keinot epävarmuuden kesyttämiseen

Suvi  Koivusalo, Game Captains Training Oy

10:00

Avoin keskusteluosuus

10:30

Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden kieli on suomi. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen etäosallistumiseen hoituu lähi-ilmoittautumisen kanssa saman linkin kautta. Esitys tallennetaan jälkikäteen Youtubeen.

HERÄÄMÖ After Talk on täällä!

Järjestämme tilaisuuden jälkeisellä viikolla HERÄÄMÖ After Talkin, johon osallistujat voivat tulla virtuaalisesti sulattamaan tapahtumassa opittua ja kuultua. After Talk on kevyesti fasilitoitu ja oppimista tukeva keskustelusessio. After Talk järjestetään tiistaina 3.3. klo 9:00-10:00, rekisteröidy mukaan Zoomissa!

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖ:t ovat kahden tunnin (8:30-10:30) aamunavauksia ja koostuvat informatiivisestä esityksestä sekä verkostoitumishetkistä puuroaamiaisen äärellä. Tilaisuuden lopussa on mahdollisuus jäädä juttelemaan vapaamuotoisesti puhujien kanssa. Etäosallistujat pääsevät seuraamaan esitystä videoyhteyden välityksellä. HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?