Live
Kirjan ”Koneteollisuuden menestys tarttuu verkostoihin” julkistusseminaari
tapahtumat

Kirjan ”Koneteollisuuden menestys tarttuu verkostoihin” julkistusseminaari

Kirjan ”Koneteollisuuden menestys tarttuu verkostoihin” julkistusseminaarissa taustoitetaan kone- ja metalliteollisuuden alihankkijaverkostojen mahdollisuuksia niin päähankkijan kuin alihankkijankin perspektiivistä.

  • 29.04.2009 klo 15:15 - 19:30


Paikka:
Helsingin messukeskus, sisäänkäynti Holiday Inn -hotellin kautta, kokoustila 208, Messuaukio 1, Helsinki

Aika: keskiviikkona 29.4.2009 klo 12.15 – 16.30

Suomalaisen kone- ja metallituoteteollisuuden alihankintaverkostoihin kohdistuu tällä hetkellä voimakkaita muutospaineita. Päähankkijayritykset kansainvälistyvät ja koveneva kilpailu edellyttää toimitusketjujen virittämistä entistäkin tehokkaammiksi. Päähankkijat keskittyvät yhä selkeämmin omaan ydinosaamiseensa ja siirtävät muuta tuotantoa sekä osin tuotekehitystä ulkopuolisille yhteistyökumppaneille. Tämä avaa alihankkijoille uusia mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sitra ja Teknologiateollisuus ry julkaisevat aihetta käsittelevän kirjan Koneteollisuuden menestys tarttuu verkostoihin julkistamisseminaarissa. Tervetuloa kuulemaan kirjasta ja sen taustana olevista case-tapauksista kirjan julkistamisseminaariin!

Kirjan julkistamisseminaari on tarkoitettu koneteollisuusalan ja toimialajärjestöjen asiantuntijoille sekä pääomasijoittajille.

OHJELMA

12.15-13.00 Buffet-lounas

13.00 Mauri Heikintalo, ohjelmajohtaja, Sitra: Seminaarin avaus
13.05 Mikko Kosonen, yliasiamies, Sitra: Koneteollisuuden systeeminen muutos ja Sitran rooli toimialakehityksen vauhdittajana
13.25 Jukka Palokangas, pääekonomisti, Teknologiateollisuus ry: Talouden näkymät kone- ja metallituoteteollisuudessa
13.45 Pekka Lettijeff, hankintajohtaja, johtoryhmän jäsen, Konecranes: Päähankkijan näkökulma tulevaisuuden haasteisiin

14.15 Kahvi

14.35 Mauri Veistinen, toimitusjohtaja, Neorem Magnets: Alihankkijan näkökulma tulevaisuuden kehitystarpeisiin
15.05 Jukka Vesalainen, professori, Vaasan yliopisto: Strateginen näkökulma ansaintalogiikkaan konepajateollisuuden valmistusverkostoissa

15.35-16.30 Cocktails

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake

Suosittelemme sähköisen ilmoittautumislomakkeen käyttöä. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse (sirpa.hotti@sitra.fi) tai puhelimitse (050 369 9983).

Lisätietoa

Markus Mäkelä
markus.makela(at)www.sitra.fi
Puh. 050 520 7770

Kirjassa ”Koneteollisuuden menestys tarttuu verkostoihin” tarkastellaan tuotantoverkostojen muutosta kahdesta näkökulmasta. Toisaalta päähankkijat kertovat, millaiseksi niiden suhde alihankkijoihin on kehittymässä ja mitä ne odottavat toimittajiltaan muuttuvassa maailmassa. Toisaalta alihankkijat kertovat, kuinka ne voivat kehittää omaa toimintaansa ja auttaa päähankkijoita parantamaan tuotteidensa kilpailukykyä.

Menestyvässä verkostossa näyttää yhdistyvän kolme asiaa: maailmanluokan tuote- ja palveluosaaminen, vastuu aiempaa suuremmista toimituskokonaisuuksista ja erikoistumiseen perustuva tuotanto-osaaminen. Kasvu- ja kansainvälistymisosaaminen ovat olennaisia seikkoja liiketoimintaa kehitettäessä.

Seminaarissa taustoitetaan asiaa tämänhetkisen taloustilanteen kautta sekä käydään läpi kirjan antia niin päähankkijan kuin alihankkijankin perspektiiveistä. Seminaarissa valotetaan myös toimialan systeemistä muutosta sekä ansaintalogiikkaa.