Live
Kriisiajan varaviestintäjärjestelmä -työpaja
tapahtumat

Kriisiajan varaviestintäjärjestelmä -työpaja

Tervetuloa Sitran järjestämään työpajaan, jonka aiheena on ´kriisiajan varaviestintäjärjestelmä´. Työpaja järjestetään osana Uusi turvallisuus –foorumin kokeiluja.

Kriisiajan varaviestintäjärjestelmä -työpajassa kartoitetaan, mitä aiheen parissa jo tehdään ja mitä kysymyksiä on vielä auki. Työpajassa keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Ketä kriisiajan varaviestijärjestelmien tulisi palvella? Miten verkko saadaan kriisitilanteessa toimintaan? Miten useiden eri toimijoiden tulisi tehdä yhteistyötä varautuakseen onnistuneesti verkon pimentymiseen? Minkälaista tarvetta kriisinajan varaviestijärjestelmille on olemassa?

Työpajan vetäjänä toimii palvelumuotoilutoimisto Palmu Inc ja tilaisuudessa tarjolla kevyt lounas.

Ilmoittautumiset 7.3. mennessä oheisen linkin kautta.

Foorumin aikana toteutettu avoin ideakuulutus keräsi neljä teemaan liittyvää ideaa, joiden innoittamana työpaja päätettiin järjestää. Voit tutustua niihin ohessa olevien linkkien kautta:

Varaviestijärjestelmä /Organisaatio

Kainuun siviilikriisiviestintähanke

Kriisiajan kyläviestintä verkosto

Kyläturvallisuus hätätilanteessa

 

Sitra kokosi 30 hengen poikkiyhteiskunnallisen joukon foorumiin pohtimaan, mitä ovat tämän päivän uuden turvallisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Foorumi tekee kokeiluja, joilla testataan, kuinka uusia turvallisuushaasteita voidaan konkreettisesti ratkoa ja mahdollisuuksia edistää. Lue lisää foorumista täältä: http://www.sitra.fi/tulevaisuus/uusi-turvallisuus

Uusi turvallisuus ei muodostu vain uhkien torjunnasta tai niihin varautumisesta. Kompleksissa ja nopeasti muuttuvassa maailmassa muutoskyky luo turvallisuutta, ei muuttumattomuus. Siksi uusi turvallisuus on myös uhkien sietokykyä, niihin sopeutumista ja kriiseistä vahvistumista. Foorumin keskeisenä missiona onkin yhteiskunnan muutoskyvyn lisääminen vastauksena yhä monimutkaistuviin turvallisuusuhkiin.

Lisätietoa tapahtumasta antaa Kalle Nieminen (kalle.nieminen@sitra.fi).