Live
Lähienergia – uutta käyttäjälähtöistä liiketoimintaa?
tapahtumat

Lähienergia – uutta käyttäjälähtöistä liiketoimintaa?

Minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia lähienergiaan liittyy?
Miten voimme voittaa haasteet ja hyödyntää mahdollisuudet?

Tervetuloa Vihreän foorumin aamiaisseminaariin torstaina 27.9. klo 8.30-10.30 Kulttuuritehdas Korjaamolle kuuntelemaan ja keskustelemaan lähienergian liiketaloudellisista mahdollisuuksista.

Lähienergia on uusiutuvilla energialähteillä paikallisesti tuotettua energiaa. Lähienergian toistaiseksi vähäinen kysyntä johtuu kannattavuushaasteiden lisäksi mm. asiakkaiden ja päättäjien tietämättömyydestä. Alan markkinat ovat kansainvälisen ja EU:n ilmasto- ja energiaregulaation ansiosta jo merkittävässä kasvussa, mutta tämä kuvaa vain rajallisesti alan liiketaloudellisia mahdollisuuksia. Uusia palveluintegraattoreita ja yrityskonsortioita tarvitaan esimerkiksi kuntien ja muiden asiakkaiden uusiutuvan energian tarpeisiin vastaamiseksi käyttäjälähtöisellä tavalla.

Panelisteina ovat:

Jukka-Pekka Bergman, One1 Oy
Jussi Hirvonen, Suomen lämpöpumppuyhdistys Ry
Marko Riipinen, Helsingin energia
Esa Eklund, Kodin Vihreä energia
Mikko Juntunen, Naps Systems
Jouni Penttinen, Playgreen Finland Oy

Keskustelua johtaa Karoliina Auvinen Sitrasta.

Tilaisuus on osa Motivan, Sitran, FiGBCn ja VTT:n käynnistämää yhteistyöhanketta, jossa edistetään hajautetun uusiutuvan energian ja vihreän rakennusalan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Projektissa keskitytään pienen kokoluokan uusiutuvan energian järjestelmiin, jotka ovat integroituja rakennuksiin tai kortteleihin. Yhteistyöprojektin hallinnollisena vetäjänä toimii Motiva.

Ilmoittaudu aamiaisseminaariin täällä.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Aamiasta tarjolla kello 8 alkaen.