Live
Low2No: Hyvän kaupunkielämän pyöreä pöytä
tapahtumat

Low2No: Hyvän kaupunkielämän pyöreä pöytä

Sitra ja Demos Helsinki ovat kutsuneet sidosryhmiä pyöreän pöydän ääreen yhdessä Low2No-kaupunkiaktiivien kanssa. Tapahtumassa herätetään keskustelua uudenlaisesta kaupunkikehityksestä. Tapahtuma järjestetään 20.9.2011 Huutokonttorissa.

  • 20.09.2011 klo 11:00 - 21.09.2011 klo 01:00

Kestävä kaupunkiasuminen on energiatehokkaita taloja, älykkäitä sähköverkkoja ja vähähiilisiä liikennejärjestelmiä. Hyvä kestävä kaupunkiasuminen on ihmisiä, jotka yhdessä rakentavat kaupungeista kauniimpia, joustavampia, tyydyttävämpiä ja ekologisempia.  

Sitra ja Demos Helsinki ovat kutsuneet sidosryhmiä (esim. YM, ARA, Hgin kaupunki, Green Building Council, terveysvirasto, rakennusliikkeitä, joukkoliikenteen palveluntarjoajia, kauppaketjuja, kaupunkitutkijoita jne.) pyöreän pöydän ääreen yhdessä Low2No-kaupunkiaktiivien kanssa.

Tapahtuma järjestetään 20.9.2011 Huutokonttorissa.  

Keskustelun avaukseksi neljä urbaanien tekijöiden ryhmää esittelee konseptinsa, jotka lisäävät kaupunkielämän houkuttelevuutta ja pienentävät sen luonnonvarojen kulutusta. Konseptit ovat syntyneet Low2No Campillä.  

Tapahtumassa herätetään keskustelua uudenlaisesta kaupunkikehityksestä. Kaupunkikehittämisessä on tällä hetkellä pitkälti kyse rakennusneliöiden kilpailutuksesta ja optimoinnista, mutta kyse paljon moniulotteisemmasta asiasta. Ihmiset ovat alkaneet ajatella asumista laajemmin – rakennusliikkeiden ja muiden palveluntarjoajien on aika alkaa kuunnella ihmisiä ja vastata heidän tarpeisiinsa; tämä tulee enenevässä määrin tarjoamaan niille myös kilpailuvaltin.  

Tarkoitus on, että Low2No-konseptit lähtevät elämään itsenäisesti; sidosryhmiä innostetaan ryhtymään uusien ideoiden ja uudenlaisen ajattelun sanansaattajiksi ja kehittäjiksi.