Live
Minkälaisia reilun datatalouden edelläkävijäratkaisuja Suomesta löytyy? – Datatalouden kiinnostavimmat -listan julkistustilaisuus
Verkkotapahtuma

Minkälaisia reilun datatalouden edelläkävijäratkaisuja Suomesta löytyy? – Datatalouden kiinnostavimmat -listan julkistustilaisuus

Data mahdollistaa uusia tapoja tuottaa palveluita ja liiketoimintaa. Datatalouden kiinnostavimmat -lista sisältää inspiroivia esimerkkejä yritysten välisestä datan siirtämisestä, kuluttajille suunnatuista uudenlaisista palveluista sekä datataloutta vauhdittavista infrastruktuuriratkaisuista.

Sitra etsi keväällä 2023 avoimella haulla ratkaisuja, joissa dataa on käytetty oivaltavasti ja jotka osoittavat datan tuomia hyötyjä. Listalle valittiin joukko kiinnostavia dataa hyödyntäviä ratkaisuja ja se julkistetaan nyt kokonaisuudessaan.

Listan tavoitteena on tehdä näkyväksi, minkälaisia mielenkiintoisia dataa hyödyntäviä toimintamalleja, tuote- tai palveluratkaisuja Suomesta jo löytyy, miten dataa on niissä hyödynnetty ja mitä hyötyä uusista ratkaisuista on ollut. Listan toivotaan hyödyttävän konkreettisten esimerkkien avulla mm. liiketoiminnan ja julkisen sektorin kehittäjiä, datatalouden parissa työskenteleviä organisaatioita, oppilaitoksia, sijoittajia, työnhakijoita ja toimittajia.

Data on nopeasti lisääntyvä raaka-aine, joka tarjoaa mahdollisuuksia talouden ja yhteiskunnan uudistamiseen. Hyvät datavarantomme kannattaa valjastaa hyötykäyttöön, jotta data ja siitä jalostettu tieto voivat vauhdittaa Suomen taloutta, yritysten kilpailukykyä, palvelukehitystä, hyvinvoinnin kasvattamista ja kestävyyskriisin ratkaisemista.

Tilaisuudessa julkistetaan Datatalouden kiinnostavimmat -lista, kuullaan puheenvuorot neljästä datan hyödyntämisen ratkaisusta sekä arviointiraadin edustajan puheenvuoro.

Tervetuloa linjoille ja keskustelemaan!

8.30
Tilaisuuden avaus
Emma-leena Kemppainen, asiantuntija, sitra
Kommenttipuheenvuoro arviointiraadista 
Jussi Sainiemi, Partner, Voima Ventures 
Neljä kiinnostavaa ratkaisua esittäytyy
Keskustelua
Yhteenveto
Laura halenius, projektijohtaja, sitra
9.30
Tilaisuus päättyy 

Mistä on kyse?