Live
Most Likely to Succeed -elokuvailta
tapahtumat

Most Likely to Succeed -elokuvailta

Millaisia koulut voisivat olla, jos meillä olisi visionäärisyyttä ja rohkeutta todella muuttaa niitä?

Hei opeopiskelija, opettaja, koulutuksen kehittäjä tai muuten vaan oppimisesta ja koulutuksesta innostunut! Lämpimästi tervetuloa viettämään iltaa koulutuksen tulevaisuuden parissa Most Likely To Succeed (2015) -dokumenttielokuvan siivittämänä.

Kehittyneissä länsimaissa koulutus ei enää takaa hyvää yhteiskunnallista asemaa, kuten aikaisemmin. Tavat, joilla opetamme ja opimme, ovat pysyneet hämmästyttävän samankaltaisina läpi sukupolvien.

Koulua ja koulutusta tarkkanäköisesti kuvaava Greg Whiteleyn dokumentti on niittänyt mainetta mm. Sundance- ja Tribeca -elokuvafestivaaleilla. Most Likely To Succeed tarjoaa inspiroivan näkökulman siihen millaisia koulut voisivat olla, jos meillä olisi visionäärisyyttä ja rohkeutta todella muuttaa niitä.

Dokumentissa kerrotaan Kaliforniassa sijaitsevien High Tech High -koulujen tarina. High Tech High -kouluissa oppimisen ja opettamisen keskiössä on oppilaan uteliaisuuden tukeminen yksilöllisen oppimisen avulla. Lisäksi oppimisella on aina linkki aikuisten maailmaan; kouluilla on yhteinen intellektuaalinen missio ja opettajat ovat oppimisen muotoilijoita.

Dokumentin jälkeen on vuorossa paneelikeskustelu ja yhteistä ajatustenvaihtoa elokuvan herättämistä ajatuksista. Keskustelussa mukana:

Mark Poole, opettaja, High Tech High
Emma Kostiainen, pedagoginen johtaja, lehtori, Opettajankoulutuslaitos
Laura Tuohilampi, yliopistonopettaja, Opettajankoulutuslaitos
Tommi Mäkinen, yliopistonopettaja, Opettajankoulutuslaitos

Tapahtuma on maksuton ja englanninkielinen.

Ilmoitathan tulostasi, jotta osaamme varata tarvittavan määrän tarjoiluja. Ilmoittaudu 13.2. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tapahtuman järjestää Sitra yhteistyössä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen, Abakus ry:n, Emile ry:n, Pedago ry:n ja Varkaat ry:n kanssa. Dokumentti on nähty Suomessa julkisesti vain kerran aiemmin.

Illan ohjelma

17.00 Virvokkeita ja jutustelua
17.30 Elokuva alkaa
19.15 Paneelikeskustelu & yleisön tunnelmat
19.45 Kiitos!

Sitra aloitti vuonna 2015 kansainvälisen Education for a Changing World -tutkimusprojektin, joka tutkii kestävyyden, koulutuksen ja hyvinvoinnin rajapintoja. Tutkimusprojekti kokosi 15 suomalaista ja pohjoisamerikkalaista tutkijaa seuraavan tutkimuskysymyksen ääreen: Miten mahdollistamme oppilaiden, koulujen ja yhteisöjen kehittymisen uuden, kestävän hyvinvoinnin yhteiskuntamallin rakennuspalikoiksi? Tutkimushankkeen tulokset julkaistaan toukokuussa 2017 Learning at the Edge of History -kirjan muodossa. Elokuvailta järjestään osana tätä hanketta.

Mistä on kyse?