Live
Most Likely To Succeed -elokuvailta
tapahtumat

Most Likely To Succeed -elokuvailta

Tervetuloa Most Likely To Succeed (2015) –dokumenttielokuvan Suomen ensi-iltaan!

”Most Likely To Succeed is the best film ever done on the topic of school — both its past and its future.”

Lämpimästi tervetuloa Most Likely To Succeed (2015) –dokumenttielokuvan Suomen ensi-iltaan ja viettämään iltaa koulutuksen tulevaisuuden parissa torstaina 17.3.2016. Koulua ja koulutusta tarkkanäköisesti kuvaava Greg Whiteleyn dokumentti on niittänyt mainetta mm. Sundance- ja Tribeca –elokuvafestivaaleilla. 

Most Likely To Succeed tarjoaa inspiroivan näkökulman siihen millaisia koulut voisivat olla, jos meillä olisi visionäärisyyttä ja rohkeutta todella muuttaa koulujamme. Dokumentti kertoo Yhdysvaltain koulutusjärjestelmän kehityksen tarinan ja kuvaa nykytilaa, jossa koulut yrittävät suoriutua vaatimusten ja paineiden alla, joita nopea yhteiskunnallinen muutos niille aiheuttaa. Kehittyneissä länsimaissa koulutus ei enää takaa hyvää yhteiskunnallista asemaa, kuten aikaisemmin. Tavat, joilla opetamme ja opimme, ovat pysyneet hämmästyttävän samankaltaisina läpi sukupolvien. Näiden haasteiden esittelyn jälkeen dokumentissa kerrotaan Kaliforniassa sijaitsevien High Tech High – koulujen tarina. High Tech High –kouluissa oppimisen ja opettamisen keskiössä on oppilaan uteliaisuuden tukeminen yksilöllisen oppimisen avulla. Lisäksi oppimisella on aina linkki aikuisten maailmaan, kouluilla on yhteinen intellektuaalinen missio ja opettajat ovat oppimisen muotoilijoita.

Elokuvailta on oiva kohtaamishetki koulutuksen kehittäjille, sillä kutsumme mukaan koulutuksen tulevaisuudesta kiinnostuneita yhteiskuntamme eri sektoreilta ja organisaatioista.

Dokumentin jälkeen on vuorossa paneelikeskustelu ja yhteistä ajatustenvaihtoa elokuvan herättämistä ajatuksista. Paneelissa tunnelmistaan dokumentin katsomisen jälkeen kertovat yksi High Tech High –koulujen perustajista Rob Riordan, Jari Salminen Helsingin yliopiston opettajainkoulutuslaitoksesta, opettaja ja yksilöllisen oppimisen kehittäjä Pekka PeuraMartinlaakson lukiosta, Opetussuunnitelmatyön päällikkö Irmeli Halinen sekä Länsi Michiganin yliopiston ympäristöopintojen professori Harold Glasser.  

Illan ohjelma

17.00. Ovet avautuvat – virvokkeita ja jutustelua

17.30. Elokuva alkaa

19.00. Paneelikeskustelu & yleisön tunnelmat

19.30. Kiitos!

Tapahtuma on maksuton ja englanninkielinen.

Ilmoittaudu elokuvailtaan viimeistään 15.3.2016!