Live
Mustarinda lähienergiaratkaisujen esittely
tapahtumat

Mustarinda lähienergiaratkaisujen esittely

Mustarinda-talolla Hyrynsalmella järjestetään perjantaina 6.9.2013 tiedotustilaisuus talolle toteutettavasta ekologisesta lähienergiajärjestelmästä. Mustarinda-seuran tavoitteena on, että talo toimii lähes päästöttömästi aurinko-, tuuli- ja bioenergiaa hyödyntäen. Myös yhdistyksen ajoneuvot toimivat biokaasulla ja bioetanolilla.

Mustarindan energiaprojektissa tutkitaan ja testataan erilaisia ratkaisuja ja valitaan niistä parhaat toteutettavaksi. Tuuli- ja aurinkovoiman hyödynnettävyyttä voidaan parantaa merkittävästi esimerkiksi energian varastointiin liittyvän kehitystyön avulla.

Tiedotustilaisuudessa esitellään  lähienergiasuunnitelmaa sekä biokaasu-/bioetanoliajoneuvoja. Paikalla on myös Sotkamon MTT:n edustaja kertomassa biokaasun tuotantoon ja liikennebiokaasun jalostamiseen tähtäävistä hankkeista Kainuussa. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan 17:30 alkaen filosofi Tere Vadénin luento otsikolla Energia ja kokemus.

Mustarindan energiahanke on käynnistynyt kesällä 2013 ja järjestelmä valmistuu syyskuuhun 2014 mennessä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Mustarinda-talon järjestelmään sekä työn aikana että järjestelmän valmistuttua. Mustarindan energiajärjestelmään voi tutustua myös 5.-6.10. järjestettävässä WÄRK:Festissä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Antti Majava
Mustarinda-seura
etunimi.sukunimi@mustarinda.fi
puh. +358 400 655 883

Mustarinda pyrkii toimimaan tiennäyttäjänä kestävään kulttuuri- ja matkailutoimintaan. Yhdistys uskoo energiaan liittyvien kysymysten olevan keskeisiä myös taiteen kannalta. Luonto- ja kulttuurimatkailussakin ekologinen toimintamalli on tärkeä laatutekijä, johon kannattaa panostaa.

 

Mistä on kyse?