Live
Ruokamuutos – Changing Food ERA
tapahtumat

Ruokamuutos – Changing Food ERA

Sitran ERA-ohjelman päätösseminaari on kutsuvierastilaisuus, jossa pohditaan makrotason muutosten vaikutuksia alan kilpailukykyyn ja keskustellaan siitä, millainen merkitys terveellisyydellä ja ekologisuudella on ihmisille tulevaisuudessa.

  • 04.11.2008 klo 11:00 - 05.11.2008 klo 02:00

Tiistaina 4.11.2008 järjestettävä Ruokamuutos – Changing Food ERA -kutsuvierastilaisuus on Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn päätösseminaari.

Seminaarin aamupäivässä pohditaan makrotason muutosten vaikutuksia alan kilpailukykyyn. Vuoteen 2030 mennessä maailman väkiluku kasvaa puolellatoista miljardilla ihmisellä. Kahdeksan miljardin ihmisen ruokkiminen edellyttää ruokatuotannon lisäämistä viidelläkymmenellä prosentilla. Ruokakriisin yhdestä syystä, ilmastonmuutoksesta, on tullut koko maailman yhteinen huolenaihe. Ruoan riittävyyden varmistavan ruokastrategian pohtiminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Iltapäivällä seminaarissa kuullaan Sitran ERA-ohjelmassa tehdyn skenaariohankkeen tulokset. Hankkeessa asiantuntijat ovat arvioineet, mitä vaikutuksia ilmastonmuutoksella on elintarvikealaan.

Päivän päätteeksi keskustellaan siitä, millainen merkitys terveellisyydellä ja ekologisuudella on ihmisille tulevaisuudessa.

Lisätietoja ERA-ohjelmasta »

Mistä on kyse?