Live
Sitra Kuntamarkkinoilla 2017
tapahtumat

Sitra Kuntamarkkinoilla 2017

Sitra on viime vuosina toteuttanut lukuisia erilaisia kokeilu- ja pilottihankkeita kunnissa eri puolilla Suomea. Nyt on aika panna opit ja käytännön kokemukset jakoon!

Tulevaisuus ei tapahdu, se tehdään. Tämä pätee myös tulevaisuuden kuntiin ja maakuntiin.

Sitran mielestä yhteiskunnallisten uudistusten tulee perustua tietoon. Sitä taas saadaan kokeiluilla, selvityksillä ja tutkimuksella.

Tervetuloa Sitran Kuntamarkkinat-osastolle sekä tietoiskuihin tutustumaan käytännön kokemuksiimme siitä, miten temppu tehdään.

Olemme yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa harjoitelleet uudistustyötä eri puolilla Suomea toteutetuissa pilotti- ja kokeiluhankkeissa ja nyt on aika panna uunituoreet opit jakoon.

Tänä vuonna pääaiheemme Kuntamarkkinoilla ovat sote-tietopaketit (sosiaali- ja terveydenhuollon uusi raportointijärjestelmä) ja soten valinnanvapauskokeilujen ensikokemukset.

Kerromme mielellämme myös muun muassa nuorten auttamiseen kehitetystä Tajua mut! -toimintamallista sekä suoraan kuntien ja maakuntien kehittämiseen heijastuvista, globaaleista megatrendeistä.

Sitralaisten asiantuntijoiden lisäksi messuosastollamme on jututettavana ja tavattavissa yhteistyökumppaneitamme eri kokeilualueilta. Katso alta osaston tarkempi ohjelma!

Jätskiäkin on.

Tervetuloa keskustelemaan!

Sitran tietoiskut:

Ke 13.9. klo 11-11.20, A 3.24
Mikä maksaa sotessa? Sote-tietopaketeista kansallisen raportoinnin malli.
Jutta Nieminen, Varsinais-Suomi ja Katja Klemola Eksote.

To 14.9. klo 11-11.20, A 3.3.
Soten valinnanvapauskokeilut vauhdissa: ensihavainnot & kokemukset kokeilualueilta
Kati Kallimo, Jyväskylä ja Tero Nyman, Medics24

Muista myös tämä:

Lisäresursseja lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi!

Lasten ja nuorten SIB -hankkeessa kunnat, sijoittajat, järjestöt ja yritykset yhdistävät voimansa lapsiperheiden ja nuorten tueksi. Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB mahdollistaa kunnalle paitsi resursseja myös tarkoin suunnitellut palvelut ja niiden vaikuttavuuden seurannan sekä taloudellisia säästöjä. Lisätietoja on tarjolla Lastensuojelun Keskusliiton ständillä (osasto 3.05). Tule keskustelemaan hankkeesta asiantuntijoiden kanssa keskiviikkona klo 16 – 17. Paikalla ovat Sari Rautio Sitrasta, Jussi Nykänen Epiquksesta ja Ulla Lindqvist LSKL:sta.

Sitra etsii kuntien kiinnostavimpia kiertotaloustekoja

Ovatko kunnat valmiita tuottamaan asukkailleen palveluita ja kestävää hyvinvointia uudella, kiertotalouden mukaisella tavalla? Sitra etsii nyt kuntien kiinnostavimpia kiertotaloustekoja. Kokoamme teot alkuvuodesta 2018 julkaistavalle listalle – tavoitteena, että inspiroivimmat teot voidaan ottaa käyttöön myös muualla Suomessa. Ilmianna oman tai naapurikuntasi ratkaisu! Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää Kuntamarkkinoilla ke 13.9. klo 10.30-11.15, Huone A 3.22, 3.krs.

Mistä on kyse?