Live
Suomen elinvoiman lähteet – II vaikuttajafoorumi
tapahtumat

Suomen elinvoiman lähteet – II vaikuttajafoorumi

Syksyllä 2009 käynnistyneessä Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelmassa etsitään laajalla yhteiskunnallisella joukolla päättäjien ja vaikuttajien ratkaisuja siihen, mistä Suomi voi ammentaa elinvoimansa tulevaisuudessa. Prosessin toinen vaikuttajafoorumi pidetään joulukuussa.

  • 08.12.2009 klo 14:00 - 20:00

Syksyllä 2009 käynnistyneessä Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelmassa etsitään laajalla yhteiskunnallisella joukolla päättäjien ja vaikuttajien ratkaisuja siihen, mistä Suomi voi ammentaa elinvoimansa tulevaisuudessa. Kehitysohjelman puheenjohtajana toimii Sitran kutsumana KTM Sari Baldauf.

Ohjelman avulla työstetään toimenpiteiksi näkemystä siitä, miten maailmaa ravisteleva finanssi- ja talouskriisi, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja tieto- ja viestintätekniikan kehitys muuttavat Suomen toimintaympäristöä. Kehitysohjelman tavoitteena on tunnistaa ne tärkeimmät tekijät, joiden avulla Suomi voi vahvistaa ja uudistaa elinvoimaisuuttaan, kilpailukykyään ja hyvinvointiaan.

Joulukuussa kokoontuu prosessin toinen vaikuttajafoorumi. Kehitysohjelma koostuu kolmesta vaikuttajafoorumista ja niissä käsiteltäviä asioita valmistelevista eri alojen asiantuntijoiden työpajaprosessista. Kolme vaikuttajafoorumia muodostavat oman kokonaisuutensa, joista ensimmäinen järjestettiin syyskuussa 2009, toinen järjestetään joulukuussa 2009 ja kolmas maaliskuussa 2010.

Vaikuttajafoorumien osallistujina on noin 200 suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekijää ja vaikuttajaa laajasti yhteiskunnan eri aloilta. Joulukuun vaikuttajafoorumissa työstetään näkemyksiksi työpajalaisten syksyn aikana koostamia teemoja.