archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

ABB sijoittaa Viola Systemsiin

ABB sijoittaa Sitran kohdeyritys Viola Systems Oy:öön ja tulee yrityksen vähemmistöosakkaaksi.

Julkaistu

ABB sijoittaa Sitran kohdeyritys Viola Systems Oy:öön ja tulee yrityksen vähemmistöosakkaaksi. 

ABB:n ja Viola Systemsin strateginen kumppanuus vastaus älyverkkoliiketoiminnan nopeaan kasvuun

ABB tekee 20 prosentin pääomainvestoinnin suomalaiseen sähköverkkojen langattomien viestintäratkaisujen toimittajaan Viola Systemsiin. Investointi vahvistaa ABB:n tarjoamaa ja asemia nopeasti kasvavassa älykkäiden sähköverkkojen liiketoiminnassa.

– Viola Systems on sähköverkkojen langattoman viestintäteknologian pioneeri. ABB on käyttänyt yhtiön tuotteita ratkaisuissaan jo vuosia. Strategisen kumppanuuden myötä tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyö tiivistyy, liiketoiminnan kehitysjohtaja Dick Kronman ABB:ltä sanoo.

– Yhdistämällä suomalainen langaton teknologiaosaaminen ABB:n verkostoautomaatiotarjontaan kykenemme ratkaisemaan verkkoyhtiöiden haasteita ja olemme eturintamassa edistämässä älykkäiden sähköverkkojen kehitystä ja yleistymistä, Kronman jatkaa.

Uusiutuvien energiantuotantomuotojen yleistyminen, EU:n tavoitteet kasvihuonepäästöjen rajoittamiseksi sekä panostaminen sähkön laatuun ja luotettavaan jakeluun edellyttävät sähköverkoilta älykkyyttä. Älykkäisiin sähköverkkoihin kytkeytyvän liiketoiminnan on arvioitu vuosittain kasvavan Euroopassa jopa yli 40 prosenttia.

– Kumppanuus ABB:n kaltaisen maailman johtavan toimijan kanssa mahdollistaa sen, että pysymme nopeasti kasvavan markkinan tahdissa, kykenemme kasvamaan ja kehittymään. Vuosien pitkäjänteinen yhteistyö ABB:n kanssa antaa vankan pohjan kumppanuuden syventämiseen, Viola Systemsin toimitusjohtaja Jyrki Penttonen sanoo.

Viola Systemsin tuotteita ovat muun muassa langattomat reitittimet ja ohjainyksiköt. Ne mahdollistavat älykkäissä sähköverkoissa laitteiden langattoman viestinnän. Laajan kansainvälisen hyväksynnän saaneen Violan ratkaisuissa ainutlaatuista on, että ne kykenevät hyödyntämään julkista tietoliikenneverkkoa kustannustehokkaasti, luotettavasti ja turvallisesti. Perinteiset ratkaisut perustuvat tyypillisesti erillisverkkoihin, joiden rakentamis- ja ylläpitokustannuksia ei voida jakaa useamman käyttäjän kesken, kuten julkisissa verkoissa.

Älyverkkoratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa ABB tekee yhteistyötä muun muassa Deutche Telekomin tytäryhtiön T-Systemsin, Genovan kaupungin, Fortumin, Vattenfallin, Helsingin Energian ja E.ONin kanssa. Suomessa yhtiö on mukana muun muassa teknologiayhteistyössä, jonka tavoitteena on kehittää älykkäitä energiaratkaisuja Helsinkiin rakentuvalle Kalasataman alueelle.

ABB-yhtymässä globaali vastuu sähkönjakelun automaatiosta on Vaasassa.

Lisätietoja

Dick Kronman, ABB, puh. 050 33 42287
Jyrki Penttonen, Viola Systems, puh. 040 5705775
Lue lisää ABB:n tiedotteesta » 
ABB pressmeddelande »

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee noin 100 maassa yli 130 000 henkilöä, joista Suomessa noin 7 000. 

Viola Systems on suomalainen sähköverkkojen langattomien viestintäratkaisujen toimittaja. Yhtiön tuotteita ovat muun muassa langattomat reitittimet sekä ohjainyksiköt, jotka mahdollistavat älykkäissä sähköverkoissa laitteiden langattoman viestinnän. Vuonna 2000 perustetun yhtiön toimipaikat sijaitsevat Turussa ja Espoossa.

Älykäs sähköverkko yhdistää sähkön tuottajat ja kuluttajat. Älyverkossa kaikki tapahtuu reaaliaikaisesti; verkko sopeutuu, skaalautuu, ennakoi ja korjaa itseään automaation avulla. ABB:n osaaminen ja tarjonta ulottuu läpi koko älykkään sähköverkon, aina suurista voimalaitoksista omakotitalon automaatioon.