archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ammattimainen ote takaa ruokapiirin menestyksen – Herttoniemen konsepti nyt kaikkien käytössä

Julkaistu

Luomu- ja lähiruoan kasvanut kysyntä vaatii uusia liiketoiminta- ja jakelutiemalleja. Omapelto- ja ruokapiiriosuuskunnat ovat erinomainen mahdollisuus helpottaa puhtaan lähiruoan saavutettavuutta.

Herttoniemen ruokaosuuskunta on laajentanut menestyksekkäästi toimintaansa ja tehnyt Kaupunkilaisten oma pelto -konseptin, joka yhdistää luonnonmukaisen viljelyn ja kaupunkilaisista muodostuneen yhteisön. Konsepti on vapaasti käyttöön otettavissa verkossa.  

Herttoniemen konsepti auttaa ruokapiirejä sekä omapeltohankkeita suunnittelevia käynnistämään onnistuneen toiminnan: 

– Monet ruokapiirit epäonnistuvat yhteistoiminnassa tuottajien kanssa sekä oman toiminnan kasassa pitämisessä. Kaiken kaikkiaan ei oikein tiedetä miten pitäisi toimia. Nyt tehty konsepti auttaa vastaamaan toiminnan aloittamisen haasteisiin, kertoo Sitran Jyri Arponen.

Oma pelto -konsepti lisää toimiessaan kotimaisten raaka-aineiden tunnettuutta ja kysyntää myös laajemmin, tuomalla kuluttajalle suoran yhteyden tuottajiin. 

– Herttoniemen oma pelto -osuuskunta on osallistava liiketoimintamalli, jossa kaikki voittavat. Se on kestävän talouden malli, joka osaltaan muuttaa ruoan arvoketjua ja lisää ruoan arvostusta. Lisäksi se tuo liiketoiminta-ajattelua ja osaamista myös hajanaisiin ruokayhteisöihin, Arponen jatkaa.

Sitra on ollut mukana mahdollistamassa konseptin syntyä.

Kaupunkilaisten oma pelto -konsepti (pdf) »
Videoanimaatio konseptista »

Lisätietoja

Olli Repo, Herttoniemen ruokaosuuskunta
puh. 050 571 5032

Jyri Arponen, johtava asiantuntija, liiketoiminta, puh. (09) 6189 9491