archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Apps4Finland-kilpailun voittajat on valittu

Toista kertaa järjestetyn Apps4Finland-kilpailun tavoitteena on löytää uusia tapoja hyödyntää julkishallinnon avoimia tietovarantoja. Sitra on mukana tukemassa kilpailua.

Julkaistu

Toista kertaa järjestetyn Apps4Finland-kilpailun tavoitteena on löytää uusia tapoja hyödyntää julkishallinnon avoimia tietovarantoja. Sitra on mukana tukemassa kilpailua.

Yrityssovellusten sarjan voitti DataSuomi. Sovellus tarjoaa yhteisöllisen, yhdistetyn avoimen tiedon julkaisukanavan ja hakukoneen semanttisessa webissä. Toiseksi valittiin Adfore Technologiesin Tässä.fi. Palvelu tarjoaa ajantasaista tietoa ympäristöstä sekä julkisen liikenteen reitityksen kohteisiin. Kolmannen palkinnon sai Pikkuparlamentti.fi, joka hyödyntää eduskunta.fi-verkkopalvelusta löytyvää aineistoa. Sivustolla voi lukea, kirjoittaa ja kommentoida kotimaan poliitikasta sekä luoda muille käyttäjille äänestyksiä.

Yksityisten sovellusten voittajaksi valittiin Mikko Heikkisen Eduskunnan rajapinta, äänestyskone ja visualistointipalvelu. Sovellus avaa äänestystulokset sovellusten käyttöön. Toisen palkinnon sai Koirankakkaroskis. Se auttaa koiranomistajia löytämään roskalaatikon koiranjätöksille sellaisilla alueilla, joissa julkisia roskakoreja on harvassa. Kolmas palkinto myönnettiin Gemilon Sivulista.fi-sovellukselle. Se kokoaa Facebookin eduskuntavaaliehdokkaat yhdelle sivulle, jolta kävijä voi selata suosikkeja sekä fanittaa puolueita ja ehdokkaita.

Ideasarjan voittajaksi valittiin Ilkka Pirttimaan LiveInfoBoard, joka keräisi kaikkien junalaitureilla olevien näyttötaulujen tiedot yhteen paikkaan. Toisen palkinnon sai Matti Nikupeterin Karttavahti. Se olisi kartta- ja paikkatietopalvelu, johon rakennus-, maansiirto- ja sähköyhtiöt voisivat suunnittelukohteensa sijainnin, kuvauksen, perustiedot ja aikataulut. Yksityiset henkilöt voisivat seurata palvelusta alueella tapahtuvia muutoksia. Kolmannen palkinnon sai Karri Saarisen, Linda Liukkaan ja Jori Lallon Carnegie, joka tarjoaisi valmiita, käyttäjien luomia listoja kirjoista.

Kunniamaininnan saivat Juha Yrjölän Kansanmuisti ja Tuukka Palomäen Junat Suomessa, molemmat kilpailivat yksityisten sovellussarjassa. Kirjasto.fi:n kunniamaininta jaettiin Jaakko Rajaniemen HelMet viivakoodin lukija -sovellukselle. Yleisöäänestyksen voitti Velkakello, Carnegie ja Tampereen Ratikkainfo.

Kilpailuun tuli yhteensä 30 ideaa tai sovellusta. Kaikkiin kilpailutöihin voi tutustua osoitteessa www.verkkodemokratia.fi/apps4finland/fi/kilpailutyot

Apps4Finland-kilpailun tuomaristossa olivat tänä vuonna Taru Rastas liikenne- ja viestintäministeriöstä, Ville Peltola IBM:stä, Antti Eskola työ- ja elinkeinoministeriöstä, Peter Vesterbacka Slush Helsinki -tapahtumasta, Pekka Koponen Forum Virium Helsingistä, Ari Tammi Suomen Verkkodemokratiaseura ry:stä ja Karoliina Luoto Sitrasta.

Lisätietoja

Kilpailukoordinaattori Ville Keränen, 040 731 2084, etunimi@banana.fi
Kilpailusivusto
Twitter