archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Crusellin silta ja Jätkäsaaren infokeskus Huutokonttori vihittiin käyttöön

Jätkäsaaren Huutokonttorilla vietettiin tiistaina 14.6. "Jätkän tupareita" eli alueellisen infokeskuksen ja Crusellinsillan avajaisia.

Julkaistu

Jätkäsaaren Huutokonttorilla vietettiin tiistaina 14.6. ”Jätkän tupareita” eli alueellisen infokeskuksen ja Crusellinsillan avajaisia.  

Helsingin kaupungin järjestämistä tupareista tuli varsinainen kansanjuhla: Viidelle sadalle ensimmäiselle varatut makkarat ja kasvispiirakat loppuivat alta aikayksikön. Tilaisuudessa oli monipuolista ohjelmaa, mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajusen tervehdys, Crusell-seuran musiikkitervehdys, reggaeta sekä Hannu Mäkelän esittämä ja varta vasten avajaisia varten laatima ”Jätkän Viisu”. Tilaisuuden juonsi Krisse Salminen.  

Low2No, Sitran käynnistämä hanke Jätkäsaaressa oli tapahtumassa näkyvästi esillä: Sitran Energiaohjelman johtaja Jukka Noponen piti hankkeesta tietoiskun ja projektia esitellään myös Huutokonttorissa sijaitsevalla monikosketusnäytöllä.  

– Jätkäsaari tulee olemaan ensimmäinen mittava energiatehokas 2000-luvun kaupunginosa. Se tulee näyttämään suuntaa seuraavan vuosikymmenen suurelle harppaukselle kohti energiatehokasta ja vähäpäästöistä rakentamista, Noponen kertoi.

– Low2No tulee sanoista `from low carbon to no carbon´ eli etsitään keinoja miten siirtyä asteittain vähähiilisestä rakentamisesta kokonaan hiilettömään kaupunkikehitykseen. Low2No on suunnittelun ja rakentamisen toimintamalli. Se tuottaa kestävää rakennettua ympäristöä ja luo edellytyksiä ekologiselle kaupunkielämälle. Toimintamallin ensimmäinen esimerkki on Välimerenkadun varteen nouseva kortteli, johon tulee kaikkiaan 22 000 kem2 asumista, työpaikkoja ja lähipalveluja. 

Kestävään kaupunkikehitykseen kuuluu sosiaalinen, ympäristöllinen ja taloudellinen kestävyys. Se tarkoittaa myös hyvää arkkitehtuuria, sosiaalista vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä, hyvää kevyttä ja julkista liikennettä, energiankäytön ja päästöjen vähentämistä. Sitra toivoo, että Low2No-kortteli kannustaa Jätkäsaaren suunnittelijoita, kehittäjiä ja rakentajia sekä tulevia asukkaita tarttumaan haasteeseen, Noponen vetosi yleisöön.  

Korttelin rakentaminen alkaa vuoden 2011 lopussa ja se valmistuu vuosien 2013-2014 vaihteessa.  

Katso tallenne Jukka Noposen puheenvuorosta Jätkän Tupareissa »
Lue Helsingin kaupungin tietopaketti Jätkän Tupareista »
Hankkeen etenemistä voi seurata sivulla: www.low2no.org


Lisätietoja

Jukka Noponen, Sitra, puh. 040 587 4323
Marco Steinberg, Sitra, puh. 040 482 7508
Annemaria Ojanperä, Low2No-viestintä, Sitra, puh. 040 182 5356