uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Dataekosysteemien asiantuntija, Reilu datatalous

Haluatko edistää organisaatioiden rajat ylittävää datan hyödyntämistä Euroopassa käytännössä? Onko sinulla kokemusta ja näkemystä datan käytön haasteista ja ratkaisuista liiketoiminnan, teknologian tai juridiikan näkökulmista ja toimitko sujuvasti kansainvälisissä verkostoissa? Jos vastasit kyllä, tule rakentamaan parempaa tulevaisuutta kanssamme!

Julkaistu

Haemme johtavaa asiantuntijaa kehittämään data-avaruuksien hallinnointimalleja ja arkkitehtuuriratkaisuja.
Työsuhde on määräaikainen vuoden 2024 kesäkuun loppuun saakka.


Kyseessä on ainutkertainen mahdollisuus olla mukana muovaamassa Euroopan datatalouden perusrakenteita osana Euroopan komission strategista lippulaivahanketta, Data Spaces Support Centreä. Hankkeessa luodaan toimintamallit yhteentoimiville eurooppalaisille data-avaruuksille.

Sitra on mukana hankkeessa yhtenä konsortiojäsenenä. Tavoitteenamme on varmistaa suomalaisten toimijoiden osallisuus Euroopan datataloudessa sekä reilun datatalouden periaatteiden toteutuminen hankkeessa.
Erityisesti viemme Reilun datatalouden sääntökirjan oivalluksia ja datatuoteajattelua osaksi Euroopan tason yhteistyötä. Jotta tulevaisuuden Euroopan hyvinvointia ja kilpailukykyä voidaan edistää, on datan käytön pelisääntöjen oltava kunnossa. Vain silloin dataa voidaan jakaa luotettavasti ja reilusti.

Odotamme sinulta
• vahvaa näyttöä ja osaamista datatalouden toimintaedellytyksistä vähintään yhdellä seuraavista alueista: liiketoiminta, juridiikka, teknologia, yhteiskunta sekä halua oppia lisää muilta alueilta
• näkemystä datataloudesta ja sen tulevaisuuden mahdollisuuksista sekä kykyä kehittää datan jakamisen ratkaisuja arkkitehtuuritasolla
• avointa ja uteliasta suhtautumista kypsyviin teknologioihin
• kykyä viestiä selkeästi teknologisia strategioita ja vaihtoehtoja
• näyttöä menestyksekkäästä sidosryhmätyöstä ja työskentelystä kansainvälisissä hankkeissa tai verkostoissa
• itsenäistä työotetta, organisointikykyä ja projektinhallintataitoja
• sujuvia kirjallisia ja suullisia viestintä- ja esiintymistaitoja sekä hyviä vuorovaikutustaitoja englanniksi
• sujuvat kirjalliset ja suulliset viestintä- ja esiintymistaidot sekä hyvät vuorovaikutustaidot suomen kielellä lasketaan eduksi
• hyvää ja positiivista asennetta ja kollegoiden tukemista tarvittaessa.

Tarjoamme sinulle
• merkityksellisen työn sekä mahdollisuuden osallistua yhteen Euroopan suurimmista datatalouden hankkeista
• dynaamisen ja kunnianhimoisen tiimin asiantuntijatyösi tueksi
• mahdollisuuden päästä kokeilemaan rajojasi ja kasvamaan tehtävässä erityisesti kansainvälisissä ympyröissä
• tiimin, jossa pääset tekemään monipuolisia ja haastavia asiantuntijatehtäviä
• hauskat ja yhteiskunnallista keskustelua rakastavat työkaverit
• mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista.

Kiinnostuitko?
Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi ja CV:si hakulomakkeelle mahdollisimman pian, viimeistään 26.12.2022 mennessä. Otamme vastaan hakemuksia suomeksi ja englanniksi. Tehtävä alkaa mahdollisimman pian sopimuksen mukaan. Lisätietoa antaa projektijohtaja Anssi Komulainen torstaina 8.12. klo 13–14 ja tiistaina 13.12. klo 13–14, puh. +358 400 129 524.

Haku alkaa 1. joulukuuta 2022 ja päättyy 26. joulukuuta 2022, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra


Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Mistä on kyse?