archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

FinNode-innovaatiokeskus näyttävästi käyntiin Kaliforniassa

Keskuksen myötä suomalaisten innovaatiotoimijoiden yhteistyö Yhdysvalloissa tiivistyy.

Julkaistu

Innovaatiokeskus FinNode juhli avajaisiaan Piilaaksossa keskiviikkona 24.1. Keskuksen myötä suomalaisten innovaatiotoimijoiden yhteistyö Yhdysvalloissa tiivistyy. Finpron, Sitran, Suomen Akatemian, Tekesin ja VTT:n yhteinen innovaatiokeskus FinNode Piilaaksossa kokosi uusiin tiloihinsa alueen tutkimus-, yritys- ja rahoittajamaailman keskeiset päättäjät.

– Piilaakso on maailman merkittävimpiä innovaatiotoiminnan keskittymiä. Tärkeintä innovaatiokeskuksen toiminnassa on oikeiden kontaktien ja yhteistyöverkostojen rakentaminen ja ylläpitäminen. Meidän tehtävämme on saattaa suomalaiset asiakkaat – yritykset ja tutkijat – yhteistyöhön hyödyllisimpien amerikkalaiskumppaneiden kanssa – ja päinvastoin. Asiakkaiden kannalta on merkittävä parannus entiseen, että palvelut saa yhdeltä luukulta, kertoo FinNoden johtajana toimiva Pekka Pärnänen, joka on myös Finpron Piilaakson-toimintojen johtaja.

FinNoden tiloissa toimii myös VTT:n ja Technopolis Venturesin yrityskiihdyttämö INBAC, joka auttaa suomalaisten kasvuyritysten siirtymistä USA:n markkinoille.

Mainetta ja markkinoita suomalaisille mobiili-innovaatioille

FinNoden avajaisten yhteydessä palkittiin myös lokakuussa käynnistyneen Web-2-Mobile-kilpailun voittajat. Kilpailussa etsittiin uusia mobiililaitteisiin kehitettyjä teknologioita ja palveluja. Finaalissa mukana olleet yritykset esittelivät innovaatioitaan alan huippuasiantuntijoista ja rahoittajista koostuvalle tuomaristolle – mukana on FinNoden lisäksi muun muassa Nokian, Yahoon, Red Herringin ja piilaaksolaisten sijoitusyritysten edustajia.

Kilpailun kolme voittajaa olivat suomalainen Mobile Backstage, singaporelainen N2N Consulting sekä isobritannialainen SMS Card. Voittajakolmikolle on luvassa tilaisuus kehittää tuotettaan Nokian tutkimuslaboratoriossa. Kilpailun finaaliin valittiin alun perin mukaan kaksi suomalaisyritystä, yhteisöllisiä mobiilisovelluksia kehittävät Geniem ja Mobile Backstage. Finaalissa yritykset esiintyivät kuitenkin yhteisellä mobiilipalvelukonseptilla.

– Yhdistämällä voimat voimme tarjota valmiimpaa kokonaisratkaisua. Mobile Backstagella on uusi, kiinnostava bisneskonsepti, me puolestaan olemme kehittäneet aivan uuden teknologian, jonka ensimmäinen pilottikäyttäjä Mobile Backstage on, kertoo yhteistyöstä Geniemin toimitusjohtaja Tuomas Kumpula.

– Web-2-Mobile-kilpailu tarjoaa kaltaisellemme uudelle yritykselle elintärkeitä kontakteja USA:n markkinoille, kanavan potentiaalisiin asiakkaisiin ja rahoittajiin. Voitto kilpailussa avaa varmasti uusia mahdollisuuksia. USA on maailman viihdeteollisuuden keskus, minkä takia se on meille ehdottomasti tärkein kohdemarkkina, arvioi kilpailun merkitystä Mobile Backstagen Samuli Saarela.

FinNode nopeuttaa suomalaisten yritysten USA:n markkinoillepääsyä, lisää tutkijoiden liikkuvuutta ja tutkimusyhteistyötä Suomen ja USA:n välillä sekä markkinoi Suomea houkuttelevana investointikohteena ja sijoittautumispaikkana. Innovaatiokeskuksen perustajat ovat Finpro, Sitra, Suomen Akatemia, Tekes ja VTT. FinNode on Suomen toinen innovaatiokeskus. Ensimmäinen innovaatiokeskus FinChi perustettiin vuonna 2005 Shanghaihin, Kiinaan. Suomalaisia innovaatiokeskuksia on suunnitteilla myös Pietariin ja Tokioon.

Lisätietoja

FinNode
Pekka Pärnänen
Director
Puh. +1 408 971 7303
etunimi.sukunimi@finnode.com
www.finnode.com »

Sitra
Antti Hautamäki
Johtaja, Innovaatiotutkimus (Kalifornia)
etunimi.sukunimi@kolumbus.fi

Web-2-mogile-kilpailu
www.web2mobile.org »

Mobile Backstage
Samuli Saarela
Puh. 050 563 0714

Geniem Oy
Tuomas Kumpula
Puh. 0400 535 498