archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

FinNode – uusi suomalainen innovaatiokeskus Piilaaksoon

Keskuksen tehtävä on palvella suomalaisia ja amerikkalaisia yrityksiä ja tutkijoita. Innovaatiokeskuksen perustajat ovat Finpro, Sitra, Suomen Akatemia, Tekes ja VTT.

Julkaistu

Toiminta käynnistyy tänään starttaavalla Web-2-Mobile-kilpailulla

Uusi suomalainen innovaatiokeskus FinNode avataan tammikuussa 2007 Pohjois-Amerikan Piilaaksossa. Innovaatiokeskuksen tehtävä on palvella suomalaisia ja amerikkalaisia yrityksiä ja tutkijoita. FinNoden tavoitteena on suomalaisten yritysten USA:n markkinoille tulon nopeuttaminen, tutkijoiden liikkuvuuden ja tutkimusyhteistyön lisääminen Suomen ja USA:n välillä sekä Suomen houkuttelevuuden lisääminen investointikohteena ja sijoittautumispaikkana. Innovaatiokeskuksen perustajat ovat Finpro, Sitra, Suomen Akatemia, Tekes ja VTT.

Lähes kaikilla perustajaorganisaatioilla on jo ollut toimintaa USA:ssa. FinNode kokoaa kuitenkin niiden palvelut yhteen, helpommin asiakkaiden ulottuville. Keskus tulee kehittämään myös uusia yhteisiä palveluja.

FinNoden toimiston avajaisia vietetään tammikuun 24. päivä. Toimisto sijoittuu Piilaaksoon Santa Claraan. Yhteisissä toimitiloissa työskentelee alkuvaiheessa Finpron, Tekesin ja VTTn henkilökuntaa. Lisäksi tiloissa toimii International Business Accelerator Center INBAC, joka on VTT:n ja Technopolis Venturesin omistama yrityskiihdyttämöpalvelu.

Pohjois-Kalifornia ja Piilaakso on valittu FinNoden sijainniksi, koska se on edelleen yksi maailman tärkeimmistä innovaatiotoiminnan keskittymistä. Alueella toimii kaksi maailman kärkikastiin kuuluvaa tutkimusyliopistoa ja suurella osalla maailman johtavista teknologiayrityksistä on toimintaa Piilaaksossa.

FinNode pyrkii avoimeen yhteistyöhön kaikkien innovaatiotoiminnassa mukana olevien tahojen kanssa. Suomessa toiminta sidotaan ensisijaisesti perustajaorganisaatioiden toimintaan. USA:ssa FinNode on osa suomalaisten viennin- ja kaupan edistämisen (VKE) toimijoiden verkostoa, johon kuuluu FinNoden toimijoiden lisäksi muut Finpron toimistot, Tekesin USA:n itärannikon toimisto ja ulkoasiainministeriön edustustot.

FinNode on Suomen toinen innovaatiokeskus. Ensimmäinen, FinChi-innovaatiokeskus perustettiin vuonna 2005 Shanghaihin, Kiinaan. Suomalaistoimijoiden innovaatiokeskuksia on suunnitteilla myös Pietariin ja Tokioon.  

Web-2-Mobile-kilpailussa etsitään uusia mobiili-innovaatioita

FinNode järjestää liiketoimintasuunnitelmakilpailun yhteistyössä Red Herringin ja mobiilialan kansainvälisen edelläkävijäyrityksen kanssa. Web-2-Mobile-kilpailu on tarkoitettu pääasiassa suomalaisille sekä kalifornialaisille start-up-yrityksille. Kilpailun tavoitteena on tulevaisuuden mobiilipalveluiden kehittäminen ja mobiiliratkaisujen hyödyntäminen niin työssä kuin muillakin elämän alueilla.

Kilpailun voittajat pääsevät kehittämään ja testaamaan innovaatiotaan alan johtavan yrityksen tuotekehityslaboratorioon. Lisäksi he pääsevät profiloitumaan Red Herring -lehdessä sekä esittelemään yritystään ja innovaatioitaan kiinnostuneille sijoittajille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki yrittäjät ja yritykset. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä lomake osoitteessa www.makeweb2mobile.org. Kilpailu on avoinna 10.12.2006 asti. Osallistuneista valittavat finalistit julkistetaan 2.1.2007, ja voittajat esittäytyvät FinNoden Santa Claran toimiston avajaisissa 24.1.2007.

Lisätietoja

FinNode-innovaatiokeskuksesta:
Riku Mäkelä
FinNode-projektipäällikkö, teknologia-asiantuntija
riku.makela@tekes.fi
Puh. +1 408 464 2911

Web-2-mobile-kilpailusta:
Pekka Pärnänen
Head of Trade Center, Finpro Silicon Valley
pekka.parnanen@finpro.fi
Puh. +1 650 846 9300