uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme projektikoordinaattoria Gaia-X-projektiin Reilu datatalous -teemalle

Haluatko olla mukana kehittämässä reilumpaa datataloutta? Jos tunnistat kuvauksesta itsesi, tule tekemään tulevaisuutta kanssamme!

Julkaistu

Sitran toimintaa ohjaa visio, jonka mukaan Suomi ja suomalaiset menestyvät rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Yksi Sitran uuden Reilu datatalous -teeman projekteista on yhteiseurooppalainen hanke Gaia-X, jonka kansallista työtä (Suomen Gaia-X hubi) Sitra koordinoi. Gaia-X:n tavoitteena on vahvistaa Euroopan digitaalista omavaraisuutta ja dataa koskevaa itsemääräämisoikeutta, vapaata markkinoille pääsyä ja uutta arvonluontia, modulaarisuutta, yhteen toimivuutta sekä käyttäjäystävällisyyttä.

Suomen Gaia-X hubin tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä eurooppalaisilla markkinoilla tukemalla datan jakamiseen, hallintaan ja hyödyntämiseen liittyvää liiketoiminnallista, sopimuksellista ja teknologista kehitystä.  Samalla se pyrkii lisäämään suomalaista vaikuttamista EU-tason datatalouteen liittyvässä päätöksenteossa sekä varmistamaan EU-rahoituksen tehokasta kanavointia Suomeen ja suomalaisten ratkaisujen aktiivista hyödyntämistä muissa EU-maissa.

Lue aiheesta lisää täältä: Gaia-X: A Federated Data Infrastructure for Europe.

Haemme nyt joukkoomme

projektikoordinaattoria

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2024 asti

Etsimme tehokasta, organisointikykyistä ja luovaa projektiosaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Sinulla on hyvä tekemisen meininki etkä pelkää tehdä työtä kansainvälistenkään sidosryhmien kanssa. Toimit asiantuntijoidemme tukena monialaisen projektin käytännön suunnittelussa ja toteutuksessa. Projektikoordinaattorina toimit yhteistyön fasilitaattorina projekteissa ja hallinnoit monialaisia projekteja yhdessä hankevastaavan kanssa. Tuet verkostoitumistilaisuuksien ja työpajojen järjestämistä, ja työskentelet yhdessä viestintätiimin kanssa. Saat työhösi tukea tiimin muilta jäseniltä sekä yhteistyökumppaneilta.

Odotamme sinulta:

 • tehtävään soveltuvaa koulutusta
 • organisointikykyä
 • tavoitteellista, itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyotetta
 • aktiivisuutta etsiä uusia näkökulmia ja ratkaisuja kehitystarpeisiin
 • innostavaa otetta tekemiseen ja kykyä erilaisten sidosryhmien hallintaan
 • valmiutta työskennellä projektiluontoisessa työssä
 • hyviä kommunikointi- ja viestintätaitoja
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Tarjoamme sinulle:

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön sekä asiantuntevan tiimin tuen
 • merkityksellisen työn sekä monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi 13.6.2021 mennessä. Tehtävä alkaa 2.8.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa Kristo Lehtonen (teemajohtaja, Reilu Datatalous) ti 1.6. klo 8-9 ja klo 15:30-16:30, p.  040 803 2638.

 

Mistä on kyse?