archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hannele Pokka kaivosverkoston puheenjohtajaksi

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansliapäällikkö Hannele Pokan.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansliapäällikkö Hannele Pokan. Puheenjohtajuus on kaksivuotinen, ja se voidaan uusia kerran. Varapuheenjohtajana jatkaa verkoston tähänastinen puheenjohtaja Sylvie Fraboulet-Jussila Sitrasta. 

”Arvostan tätä luottamustehtävää. Uskon, että voin tuoda verkostolle myös kokemuksia ja terveisiä valtioneuvoston piiristä”, Pokka toteaa. 

Pokka on toiminut ympäristöministeriön kansliapäällikkönä vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen hän toimi muun muassa Lapin maaherrana, oikeusministerinä sekä kansanedustajana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori. 

Puheenjohtajavalinnan lisäksi verkosto vahvisti Nuuksiossa pidetyssä kokouksessa uudet säännöt ja päätti hallinnollisista järjestelyistä. Verkosto toimii Sitran vetovastuulla heinäkuun loppuun. Sen jälkeen se saa taloudellista ja hallinnollista tukea Kaivosteollisuus ry:ltä

Kaivosalalle tulossa vapaaehtoinen vastuullisuusstandardi 

Kestävän kaivostoiminnan verkosto perustettiin toukokuussa 2014 toimimaan kaivosalan ja sen sidosryhmien yhteistyöfoorumina. Sen päätavoitteena on yhdessä kehittää kaivostoiminnan vastuullisuutta Suomessa. Sitran syksyllä 2013 käynnistämä avainalue toimii linkkinä verkoston ja työ- ja elinkeinoministeriön toimintaohjelman Suomi kestävän kaivannaisteollisuuden edelläkävijäksi välillä. Verkosto toteuttaa toimintaohjelman tavoitteita alan yhteistyön vahvistamiseksi ja työkalujen kehittämiseksi. 

Verkosto on edennyt lyhyessä ajassa määrätietoisesti kohti pysyvämpää toimintaa ja rakennetta. Sen alaisuudessa työskentelee työryhmiä, jotka käsittelevät mm. yhteiskuntavastuuseen ja paikallisiin toimintatapoihin liittyviä kysymyksiä. 

Verkosto myös valmistelee Suomessa käyttöönotettavaa kaivosalan vapaaehtoista vastuullisuusstandardia. Pohjana standardille käytetään Kanadassa käytössä olevaa Towards Sustainable Mining eli TSM-standardia. Sitra ja Kestävän kaivostoiminnan verkosto järjestävät tammikuun 21. päivänä infotilaisuuden sekä samalla viikolla myös työpajoja TSM-standardin tiimoilta. Helmi-maaliskuussa Kanadaan suuntautuvalla matkalla verkosto tutustuu uuden puheenjohtajansa kanssa tarkemmin TSM-standardiin sekä paikalliseen kaivosalan yhteistyöverkostoon (Community of Interest Advisory Panel), joka toimii Mining Association of Canadan alaisuudessa.

Lisätietoja: 

Hannele Pokka, Kestävän kaivostoiminnan verkoston puheenjohtaja,
kansliapäällikkö, ympäristöministeriö, p. 040 482 2772

Sylvie Fraboulet-Jussila, Kestävän kaivostoiminnan verkoston varapuheenjohtaja,
johtava asiantuntija, Sitra, p. 040 587 6467

Mistä on kyse?