archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

INNOSUOMI-palkinnot jaettiin

Sitran kohdeyritys Nexstim Oy palkittiin

Julkaistu

Sitran kohdeyritys Nexstim Oy sai INNOSUOMI – palkinnon

Tasavallan presidentin valtakunnalliset INNOSUOMI 2004 -palkinnot jaettiin yhdennentoista kerran INNOPÄIVÄN pääjuhlassa 16.11.2004 Patentti- ja rekisterihallituksen INNOTALOSSA. Yksi palkituista yrityksistä oli Sitran kohdeyritys Nexstim Oy Helsingistä. Nexstim Oy on kehittänyt laitteiston, jolla voidaan mitata yksilöllisesti keskushermoston toimintakykyä ja terveyttä. Uusi menetelmä on nimeltään suunnattu aivostimulaatio eli NBS (Navigated Brain Stimulation). Sitra on rahoittanut yritystä vuodesta 2001 lähtien. Nexstimin asiakkaita ovat sairaalat ja aivotutkimuskeskukset. Ensimmäiset laitteistot on toimitettu Yhdysvaltoihin, Japaniin ja Eurooppaan. Yrityksen liikevaihto vuonna 2004 on lähes 2 milj. euroa; markkinoiden ennustetaan kasvavan käytännön sovellutusten lisääntyessä lähivuosina voimakkaasti. Yritys työllistää 14 henkilöä ja lisäksi alihankkijoita.

Muut palkinnon saajat olivat:

  • Firstbeat Technologies Oy, Jyväskylä: Sykeanalyysiteknologia
  • Jaspicom Oy, Hämeenlinna: Älyistuin – kääntyvä auton etuistuin 
  • Rosette Systems Oy, Vihti: Rakennuselementtien ja kattoristikoiden valmistus ohutteräksestä CAD-ohjatulla automaattisella prosessilla 
  • Startex Oy, Hollola: Start Grip Tape – pitoteippi maastohiihtosuksille Kunniamaininnan sai 
  • Soputuote Ky, Rovaniemi: SOPU, kokoontaitettava elintarvikekuivuri INNOSUOMI 2004 kilpailuun tuli kaikkiaan 171 ehdotusta. 

Kilpailuun lähetetyt ehdotukset olivat 35 eri toimialalta. Kolme eniten edustettua toimialaa olivat ICT-ala 13%, puunjalostusala 12% ja terveys- ja liikunta-ala 12%. Aktiivisimmat maakunnat ehdokashankinnassa olivat Uusimaa, Etelä-Karjala ja Kainuu. Asukaslukuun nähden eniten ehdotuksia tehtiin Kainuussa. INNOSUOMEN taustavoimina on laaja joukko elinkeinoelämän vaikuttajia:  Elinkeinoelämän keskusliitto, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Keksintösäätiö, Keskuskauppakamari. Patentti- ja rekisterihallitus, Sitra, Suomen Jobs and Society, Suomen Yrittäjät, Tekes, TE-keskukset, Työministeriö sekä maakuntaliitot, oppilaitoksia ja muita innovaatiotoimintaa tukevia organisaatioita.

Lisätietoja: www.innosuomi.fi www.nexstim.com