archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Johtamiseen ja organisaatioihin liittyvät innovaatiot kansainvälisen huippukonferenssin teemana Helsingissä

Helsingin kauppakorkeakoulun (HSE) Tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR (Center for Knowledge and Innovation Research) järjestää yhteistyössä Sitran kanssa 26.–28.8.2009 kansainvälisen huippukonferenssin teemalla Leadership and Governance Innovation.

Julkaistu

Helsingin kauppakorkeakoulun (HSE) Tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR (Center for Knowledge and Innovation Research) järjestää yhteistyössä Sitran kanssa 26.–28.8.2009 kansainvälisen huippukonferenssin teemalla Leadership and Governance Innovation.

Kymmenettä kertaa järjestettävä konferenssi kerää syvälliseen dialogiin noin 200 huippututkijaa sekä yksityisen ja julkisen sektorin päätöksentekijää ympäri maailman.

– Tällä hetkellä myös suomalaisen yhteiskunnan uudistamisessa keskeisimpiä haasteita ovat johtamiseen ja hallintaan liittyvät asiat, pohtii Sitra Fellow Timo Hämäläinen.

Konferenssin teema on siis äärimmäisen ajankohtainen: käynnissä oleva maailmantalouden syvällinen murros vaatii uusia tapoja johtaa ja organisoida yrityksiä, julkishallintoa ja järjestöjä sekä niiden välisiä yhteistyöverkostoja. Vanhat toimintamallit ja rakenteet eivät enää johda taloudellisesti, ekologisesti tai hyvinvoinnin kannalta kestävään kehitykseen uudessa toimintaympäristössä.
 
– Koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta on merkittävää se, miten talouden ja yhteiskunnan prosessit järjestetään. Yhteiskuntien ja maailman muututtua entistä monimutkaisemmiksi kokonaisuuksiksi, on uskallettava myös uudistaa yhteiskuntien ja talouksien johtamista, Hämäläinen toteaa.

Kolmipäiväisen tapahtuman pääpuhujia ovat muuan muassa Nokian yritys- ja yhteiskuntasuhteista vastaava Esko Aho, Shellin ja Nokian hallituksen jäsen Jorma Ollila, MIT:n taloustieteen professori Bengt Holmström, bestsellerkirjailija ja tulevaisuudentutkija John Naisbitt, tietojohtamisen guru Ikujiro Nonaka, Britannian merkittävimmäksi ajatushautomoksi nimitetyn DEMOSin edellinen johtaja Tom Bentley, Sitran yliasiamies Mikko Kosonen ja hänen kanssaan nopeasta strategiasta kirjan kirjoittanut INSEADin professori Yves Doz, Euroopan komission tietoyhteiskunnan ja viestinten pääosaston varapääjohtaja Antti Peltomäki, Britannian pääministerin strategiayksikön johtaja Geoff Mulgan sekä Harvardin professori ja innovaatioguru John Kao.

– Toivomme, että konferenssi avaa runsaasti sellaisia uusia näkökulmia aiheeseen, joita voisimme myös Suomessa hyödyntää pohtiessamme hallinnon uudistuksia, Timo Hämäläinen summaa.

Lisätietoja

Timo Hämäläinen, Sitra Fellow, Strategic Research
Puh. (09) 6189 9256, etunimi.sukunimi@sitra.fi 

Elina Kiiski, tiedottaja
Puh. (09) 6189 9275, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?