archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Juha Ahvenainen kehitysjohtajaksi Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAan

Julkaistu

Juha Ahvenainen

Juha Ahvenainen aloittaa Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn määräaikaisessa kehitysjohtajan tehtävässä 1.9.2006. Ahvenainen on toiminut VTT:n Biotekniikan toimialajohtajana ja Elintarvikelaboratorion johtajana vuodesta 1992 lähtien. Aiemmin hän on toiminut Cultorissa tutkimus- ja liiketoiminnan johtotehtävissä sekä tutkijana VTT:llä.

Ahvenainen tulee koordinoimaan ERA-ohjelman hanketta, jossa elintarvike- ja ravitsemusalalle laaditaan tutkimus-, tuotekehitys- ja kaupallistamisstrategia. Strategia määrittää painopistealueet yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimukselle sekä teknologiansiirto-organisaatioiden osaamiselle. Painopisteiden määrittäminen lähtee yritysten tarpeista ja alan tutkimusvahvuuksista. 

Strategiassa linjataan myös strategisen huippuosaamisen keskittymän painopistealueet. Keskittymää tarvitaan alan kilpailukyvyn edistämiseksi sekä osaamisen fokusoimiseksi ja vahvistamiseksi. Strategiatyöryhmään on nimetty 22 jäsentä, joista 12 jäsenen ydintiimi kokoontuu tiiviimmin linjaamaan ja määrittämään strategiaan liittyviä asioita.

Mistä on kyse?