Arvioitu lukuaika 1 min

Sipilä ja Gustafsson aloittavat Sitran hallintoneuvostossa

Kuvaaja: Joanna Moorhouse

Julkaistu

Keskustan puheenjohtaja ja kansanedustaja Juha Sipilä ja sosialidemokraattien kansanedustaja Jukka Gustafsson on valittu Sitran hallintoneuvoston uusiksi jäseniksi. Sipilä korvaa kansanedustaja Mari Kiviniemen ja Gustafsson asunto- ja viestintäministeriksi nousseen Pia Viitasen.

Hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston hallintoa ja päättää toiminnan periaatteista. Sitran hallintoneuvostoon kuuluvat eduskunnan asettamat Suomen Pankin pankkivaltuuston jäsenet.

Sitran hallintoneuvostoon kuuluvat Ben Zyskowicz, (puheenjohtaja), Pirkko Ruohonen-Lerner (varapuheenjohtaja), Jouni Backman, Jukka Gustafsson, Timo Kalli, Juha Sipilä, Marjo Matikainen-Kallström, Lea Mäkipää, Petteri Orpo. Hallintoneuvoston sihteerinä toimii varatuomari Anton Mäkelä.

Hallintoneuvosto kokoontuu ensimmäisen kerran uudella kokoonpanolla 12. kesäkuuta.

Sitran hallitus valmistelee ja esittää hallintoneuvoston päätettäväksi tulevat asiat ja vastaa rahaston yleisestä johdosta.

Aihe

Organisaatio

Eduskunnan alaisena rahastona Sitran päätöksenteko on sidottu suomalaiseen parlamentarismiin. Hallinnostamme vastaavat hallintoneuvosto, hallitus ja yliasiamies. Hallinnon ja tilien tarkastajina toimivat eduskunnan valitsemat tilintarkastajat.

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?