archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kokenut EU-vaikuttaja Timo Mäkelä Sitraan

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Saimme kesäkuun alusta jälleen yhden huippuosaajan mukaan, kun Timo Mäkelä nimitettiin vanhemmaksi neuvonantajaksi Sitraan. Pitkän linjan EU-vaikuttajana Mäkelällä on takanaan erittäin laaja kansainvälinen ura ympäristöpolitiikan ja -rahoituksen parissa niin Euroopan komissiossa, ympäristövirastossa kuin jälleenrakennus- ja kehityspankissakin. Hän on myös toiminut YK:n luonnonvarapaneelin hallintoneuvoston puheenjohtajana sekä Kiinan hallituksen neuvonantajaryhmässä tunnistamassa Kiinan ympäristöongelmia ja etsimässä ratkaisuja niihin.

”Olen todella iloinen siitä, että Timo haluaa jatkaa pitkää ja monipuolista uraansa meillä Sitrassa. Hänen ymmärryksensä, kokemuksensa ja kansainvälinen suhdeverkostonsa on ainutlaatuinen ja hyödyttää suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita erittäin paljon”, toteaa Sitran johtaja Mari Pantsar.

Mäkelän tulee Sitrassa työskentelemään erityisesti teema-alueeseen Resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta liittyvien aiheiden parissa.

Kuka on Timo Mäkelä?

Timo Mäkelä on ollut Euroopan komission palveluksessa muun muassa EU:n laajentumiseen ja ympäristöpolitiikkaan liittyvistä asioista vastaavan yksikön päällikkönä, EU:n Suomen edustuston päällikkönä sekä ympäristöpolitiikasta ja kiertotaloudesta vastaavana johtajana. Viimeiset viisi vuotta Mäkelä on toiminut komission ympäristöpääosastolla ja vastannut kansainvälisestä ympäristöpolitiikasta ja ympäristöön liittyvästä rahoituksesta.

Ennen EU:n palvelukseen siirtymistään Mäkelä toimi johtajana Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankissa sekä Botswanan kaivos- ja vesiministeriön vesiensuojelupäällikkönä. Lisäksi Mäkelä on toiminut Suomen ympäristöhallinnossa eri tehtävissä vastaten muun muassa ympäristöyhteistyöstä Suomen lähialueiden kanssa.

Timo Mäkelä on toiminut myös Euroopan ympäristöviraston hallituksen jäsenenä, YK:n luonnonvarapaneelin hallintoneuvoston puheenjohtajana, Unkarissa toimivan Regional Environmental Centerin hallituksen jäsenenä sekä EU:n pääneuvottelijana YK:n kestävän kehityksen ohjelman (Post-2015 Development Agenda) valmistelussa. Lisäksi Mäkelä on toiminut Euroopan komission vaikutusten arviointilautakunnan perustajajäsenenä sekä EU:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita rahoittavan viraston johtokunnan jäsenenä. Hän on myös ollut mukana Kiinan hallituksen neuvonantajaryhmässä etsimässä ratkaisuja maan ympäristöongelmiin.