archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Koukkuniemen Havula sai Tampereen kehittäjäpalkinnon

Julkaistu

Havulan asukaslähtöinen toimintamalli sai suurimman palkinnon Tampereen kaupungin Kehittäjäpalkintokisassa. Havulan osasto 5 on suunnitelmallisesti kehittänyt dementiahoitoon suuntautuneen vanhainkotiosaston muutosta muistisairaiden asukkaiden ryhmäkotimuotoiseksi kodiksi.

Havulan asiakaslähtöisestä toimintamallista palkittiin Arja-Liisa Heikkilä, Anne Kortteinen, Leena Mattila, Marja-Leena Nurminen, Terhi Salmijärvi, Anitta Vuorela-Kooshki, Marika Tapola, Tero Ahlqvist-Davidson, Eija Rainasto, Heidi Demir, Henna-Katariina Lehtinen, Jenna Siren, Mari Pentinniemi, Jaana Havukainen ja Merja Vidal-Paananen Koukkuniemen vanhainkodista.

Kahdeksatta kertaa järjestettyyn Kehittäjäpalkintokisaan saapui hakemuksia tai esityksiä tänä vuonna kaikkiaan 86, joista palkittiin 17. Runsaimmin esityksiä tuli hyvinvointipalveluista, mutta mukana oli myös organisaatiorajat ylittäviä moniammatillisia hakemuksia. Rahapalkinnot jaettiin kannustuksena kaupungin henkilöstölle, joka on kehittänyt työtään ja sen tekemistä. Palkintosummat vaihtelivat 100-4500 euroon.

Havula on yksi piloteista, joka on toteutettu osana Sitran rahoittaman Koukkuniemi 2020 -hankkeen toiminnan ja johtamisen kehittämistä. Tavoitteena on luoda asiakaslähtöinen ja osallistava ympäristö niin asukkaille kuin työntekijöillekin ja kehittää toiminnan laatua. Koukkuniemen laitoshoitoa on kansallisten linjausten mukaisesti päätetty purkaa ja tilalle kehitetään erilaisia kotona asumisen muotoja, joista Havulan tyyppinen tehostettu asumispalvelu on yksi. Sitran tavoitteena on mahdollistaa sekä asiakkaan että henkilöstön osaamisen ja näkökulmien hyödyntämistä julkisten palvelujen kehittämisessä sekä innovatiivisuuden lisäämistä.

”Havulassa ollaan oikealla tiellä ja on hienoa, että hyvin tehty työ saa huomiota”, iloitsee Sitrassa Koukkuniemi 2020 -hanketta luotsannut Jonna Stenman.