archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kuluttajat entistä kiinnostuneempia energianeuvonnasta

Julkaistu

Omakotiasujilla ja uudisrakentamista suunnittelevilla on kova tarve saada puolueetonta neuvontaa energiatehokkuudesta. Suomen Omakotiliiton järjestämissä Energiailloissa on käynyt tuhansia ihmisiä hakemassa tietoa. Tilaisuudet ovat osa liiton Energiatehokkuutta Pientaloon -hanketta, joka kuuluu Kuluttajien energianeuvonta -hankekokonaisuuteen. Energianeuvontaa koordinoi Motiva, ja neuvontahankkeita rahoittavat TEM ja Sitra.

Kasvaneet energialaskut ja muuttuvat rakentamismääräykset ovat kuluneen vuoden aikana saaneet ihmiset etsimään keinoja vähentää energiankulutustaan. Tietoa keinoista on haettu samalla, kun on ihmetelty kovaa vauhtia, jolla viranomaiset pyrkivät EU:n asettamiin tavoitteisiin ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

– Suomen Omakotiliiton 265 jäsenyhdistystä ja 74 000 jäsentä ovat toimineet kattavana otoksena Suomen pientaloasukkaista. Energiatehokkuutta Pientaloon -projektissa tarjotaan keinoja tehostaa energian, veden ja sisäilman käyttöä sekä välineitä kustannusten entistä tarkempaan seurantaan. Näin parannetaan asukkaiden hyvinvointia, hankkeen projektipäällikkö Jari Hokka toteaa.

Lue lisää Omakotiliiton Energianeuvontahankkeesta »

Lisätietoja

Lue lisää Omakotiliiton Energianeuvontahankkeen tiedotteesta »