archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Low2No-tiimi voitti kansainvälisen tunnustuspalkinnon Sitran toimistotalon suunnittelusta

Sitran uusi toimistotalohanke kestävän kehityksen Low2No-korttelissa voitti arvostetun Holcim Award 2011-tunnustuspalkinnon.

Julkaistu

Sitran uusi toimistotalohanke kestävän kehityksen Low2No-korttelissa voitti arvostetun Holcim Award 2011-tunnustuspalkinnon.

Palkinnon vastaanotti korttelin kansainvälinen suunnittelijatiimi Arup – Sauerbruch Hutton – Experientia tunnustuksena innovatiivisesta puurakentamisesta. Jätkäsaareen kohoavan korttelin rakentaminen aloitetaan vuonna 2012 ja se valmistuu vuosien 2013-2014 vaihteessa. Kortteliin rakennetaan Sitran uusi puurakenteinen toimistotalo.  

– Sitran toimistorakennuksen suunnittelussa on saavutettu tavoitellut toistettavuuden ja innovatiivisuuden periaatteet. Rakennuksessa käytetään suomalaista puuta sekä rungossa että pintarakenteissa, mikä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista kerrostalorakentamisessa. Projektilla on onnistunut, kokonaisvaltainen lähestymistapa suunnitteluun, jossa se yhdistää korkean tason sosiaaliset, ekologiset, esteettiset ja taloudelliset vaatimukset. Näin ollen se toimii esimerkkinä siitä, miten kestävä arkkitehtuuri voidaan saavuttaa laajemmassa mittakaavassa, Holcim Awards jury totesi perusteluissaan.  

Holcim-säätio edistää kestävää rakentamista ottaen huomioon teknologiset, ympäristölliset, sosio-ekonomiset ja kulttuuriset tekijät, jotka vaikuttavat rakentamiseen maailmanlaajuisesti.   

Linkki uutiseen »
Linkki hankkeen verkkosivuille »