archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Maija Virta Green Building Council Finlandin toimitusjohtajaksi

Huhtikuussa perustetun Green Building Council Finlandin (FIGBC) toimitusjohtajaksi on valittu DI Maija Virta, 45. Yhdistys edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä ja ympäristöluokitusjärjestelmien käyttöä Suomessa.

Julkaistu

Huhtikuussa perustetun Green Building Council Finlandin (FIGBC) toimitusjohtajaksi on valittu DI Maija Virta, 45. Yhdistys edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä ja ympäristöluokitusjärjestelmien käyttöä Suomessa. Sitra on mukana FIGBC:n hallituksessa. 

– Maija Virran vahvuuksia FIGBC:n toimitusjohtajana ovat kyky ja vahva halu tehdä asiaa tunnetuksi ja sitoutuminen kestävän kehityksen edistämiseen. Meihin teki vaikutuksen hänen laaja kansainvälinen verkostonsa, joka auttaa niin tuoreen tiedon saamisessa käyttöömme kuin suomalaisen osaamisen viemisessä maailmallekin, FIGBC:n hallituksen puheenjohtaja Juha Olkinuora perustelee toimitusjohtajavalintaa.

Maija Virta on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan Halton Oy:ssä järjestelmä- ja liiketoimintakehityksen, markkinoinnin ja koulutuksen parissa. Viime vuosina hän on perehtynyt syvällisesti kiinteistöjen ympäristöluokittelujärjestelmiin (mm. LEED, BREEAM) ja kouluttanut kestävästä kehityksestä kiinnostuneita ammattilaisia niihin liittyen.

Virta on toiminut useissa luottamustehtävissä muun muassa ympäristöministeriön asettamassa ERA17 – Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017 -toimintaohjelman asiantuntijaryhmässä, Euroopan LVI-yhdistysten kattojärjestö REHVA:ssa (Federation of European HVAC Associations) sekä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL:n Energia- ja talotekniikkaryhmän johtoryhmässä.

– Mielestäni Green Building Council Finlandin toiminnan käynnistymisellä on suuri merkitys koko kiinteistö- ja rakentamisalalle. Meidän on tulevaisuudessa pakko itse aktiivisesti kehittää toimintatapojamme kestävämpään suuntaan ja vahvistaa asemaamme kansainvälisesti arvostettuna osaajana. Tähän FIGBC tarjoaa jatkossa hyvän verkoston, Virta arvioi. Hän aloittaa FIGBC:n toimitusjohtajana 15.10.2010.

Lisätietoja

Maija Virta, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland, puh. 040 501 8707
Juha Olkinuora, hallituksen puheenjohtaja, Green Building Council Finland, puh. 050 645 36

Lue lisää Green Building Council Finland ry:stä »
20.-25.9.2010 vietetään World Green Building Weekiä – lue lisää »
Tutustu juhlaviikon kunniaksi julkaistuun Tackling Global Climate Change – Meeting Local Priorities -raporttiin »

Mistä on kyse?