archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mikko Kosonen nimitettiin johtamaan Sitran innovaatiotoimintaa

KTT <b>Mikko Kosonen </b>(s. 1957) on nimitetty Sitran asiamieheksi ja strategisen johtoryhmän jäseneksi 1.8.2007 lähtien, jolloin hän aloittaa työnsä Sitrassa. Hänen vastuualueenaan on vasta perustetun Innovaatiotoiminnot-yksikön johtaminen. Yksikön tehtävänä on Sitralle sopivien toimenpiteiden kehittäminen ja toteuttaminen suomalaisen innovaatioympäristön uudistamisessa.

Julkaistu

KTT Mikko Kosonen (s. 1957) on nimitetty Sitran asiamieheksi ja strategisen johtoryhmän jäseneksi 1.8.2007 lähtien, jolloin hän aloittaa työnsä Sitrassa. Hänen vastuualueenaan on vasta perustetun Innovaatiotoiminnot-yksikön johtaminen. Yksikön tehtävänä on Sitralle sopivien toimenpiteiden kehittäminen ja toteuttaminen suomalaisen innovaatioympäristön uudistamisessa. 
Kosonen on tehnyt pitkän uran Nokialla, jossa hän on työskennellyt eri tehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla vuodesta 1984 lähtien. Hän on toiminut useita vuosia muun muassa yhtymän yrityssuunnittelu- ja tietohallintojohtajana ja viimeiseksi johdon neuvonantajana. 

– Sitra on tehnyt strategisen päätöksen sijoittaa pysyvästi voimavaroja suomalaisen innovaatioympäristön ja -toiminnan kehittämiseen. Mikko Kososen kokemus ja monipuolinen osaaminen tukevat tätä tehtävää erinomaisesti, yliasiamies Esko Aho sanoo.  

– Nokia on hieno yritys, joka on antanut minulle upeita haasteita ja kehittymismahdollisuuksia. Sitran tarjoama tehtävä avasi kuitenkin tilaisuuden aivan uudenlaiseen uraan, jossa voin hyödyntää aiempia kokemuksiani laajemmissa puitteissa. Sekä yritysten että yhteiskunnan toimintatapoja on kyettävä uudistamaan entistä dynaamisemmin. Uskon, että viime aikoina tekemästäni kansainvälisestä strategiatutkimuksesta ja käytännön kokemuksestani muutosjohtajana on hyötyä tässä uudistamistyössä, Kosonen kertoo. 

Sitran strategisen johtoryhmän muodostavat 1.8. alkaen yliasiamies Esko Aho, asiamies Mikko Kosonen (innovaatiotoiminnot), asiamies Kari Tolvanen (hallinto) ja rahoitus- ja talousjohtaja Magnus Sjöblom.  

Lisätietoja

Asiamies Kari Tolvanen, puh. 040 546 0991, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Viestintäpäällikkö Laura Niemi, puh. 050 373 8602, etunimi.sukunimi@sitra.fi