archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mobile Rules! – Mobiiliteknologian innovaatiokilpailu käynnistyi

Suomen innovaatiokeskus FinNode on toistamiseen järjestämässä kilpailua, jossa etsitään mobiiliteknologian uusia innovaattoreita. Sitra on yksi FinNoden perustajista.

Julkaistu

Suomen innovaatiokeskus FinNode Piilaaksossa on toistamiseen järjestämässä maailmanlaajuista kilpailua, jossa etsitään mobiiliteknologian uusia innovaattoreita. Sitra on yksi FinNoden perustajista. Mobile Rules! -kisan tavoitteena on edistää uusien korkeatasoisten innovaatioiden syntyä palkitsemalla sekä uusia mobiililaitesovelluksia että liikeideoita, joissa kehitetään uusia mobiilipalveluja.

Kilpailu on jaettu tämän mukaan kahteen eri sarjaan. Ensimmäinen sarja on suunnattu mobiilisovelluksia kehittäville yrityksille ja siinä haetaan mobiilisovelluksia neljässä eri kategoriassa: monin- ja verkkopelit, multimedia, yritysratkaisut ja infotainment.

Liikeideasarja on suunnattu pienyrittäjille, aloittaville yrityksille sekä akateemisille tutkimuslaitoksille ja siinä etsitään mobiilipalvelujen liiketoimintasuunnitelmia. Liiketoimintasuunnitelmat voivat olla joko erityisesti mobiililaitteisiin suunnattuja uusia palveluideoita tai suunnitelmia perinteisten palvelujen muuntamisesta mobiileiksi.

Kisan järjestää käytännössä Nokia. Kisan voittajat voivat saada jatkosopimuksen palvelun kehittämisestä kansainvälisille markkinoille tai huomattavan käteispalkinnon.

Mobiili-innovaatiokisa lanseerattiin viime vuonna nimellä Web-2-Mobile. Kisa käynnistettiin FinNode-innovaatiokeskuksen avajaisten yhteydessä. Ensimmäisen kilpailun voittajat olivat suomalainen Mobile Backstage, singaporelainen N2N Consulting ja SMS Card from the UK.

Mobile rules! -kilpailusivuille »
Lisätietoa FinNodesta »