archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Nujerra energiaverot uutuuskirjan avulla

Valtion esitys uusista energiaveroista nostaa omakotitalojen sähkö- ja lämmityskuluja noin 25 euroa kuukaudessa. Järkevä kuluttaja ei kuitenkaan maksa vaan säästää saman verran helposti ja nopeasti. Pieni suuri energiakirja kertoo miten. Kirja on toteutettu Sitran Energiaohjelman tuella.

Julkaistu

Valtion esitys uusista energiaveroista nostaa omakotitalojen sähkö- ja lämmityskuluja noin 25 euroa kuukaudessa. Järkevä kuluttaja ei kuitenkaan maksa vaan säästää saman verran helposti ja nopeasti. Pieni suuri energiakirja kertoo miten. Kirja on toteutettu Sitran Energiaohjelman tuella. 

Teos on ensimmäinen suomenkielinen johdatus järkevään energiankäyttöön kotona. Kuvitettu opas kertoo havainnollisesti, miten sähköä ja lämpöä voi säästää ja käyttää tehokkaasti. Pienet ja helpot toimenpiteet voivat poikia satoja euroja vuodessa. Samalla kutistuu hiilijalanjälki, jonka suurin siivu kuluttajilla kertyy nimenomaan asumisesta.

– Uudet energiaverot nostavat omakotitalon lämmityskustannuksia ehkä 300 euroa vuonna 2011. Kirjan avulla saman verran voi säästää helposti ja nopeasti, kirjan tekijä Jussi Laitinen sanoo.

Pieni suuri energiakirja sopii omakotiasujien lisäksi myös kerrostalojen asukkaille ja kesämökkeilijöille.

– Kirjassa monimutkaisetkin energiatehokkuuteen ja energian säästöön liittyvät asiat on saatu helposti ymmärrettävään muotoon. Tästä iso kiitos kirjoittajalle, toteaa Vesa-Matti Lahti Sitran Energiaohjelmasta.

– Teoksen avulla tuotetaan negawatteja megawattien sijaan. Negawatit ovat energiatehokkuudella säästettyjä watteja. Negawattivoima onkin energiamuodoista kirkkaasti paras, Lahti lisää.  

Julkaisun tiedot

Pieni suuri energiakirja – opas energiatehokkaaseen asumiseen
Into 2010, sidottu, nelivärinen, 148 s.
ISBN: 978-952-5675-73-3

Pieni suuri energiakirja – opas energiatehokkaaseen asumiseen julkistetaan maanantaina 30.8. kello 12 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Eduskunnan lisärakennus, Arkadiank. 3, Helsinki).

Tilaisuudessa toimittaja Anna-Stina Nykänen haastattelee tietokirjailija Jussi Laitista ja elokuvaohjaaja John Websteriä. Kommentoimassa myös Sitran Energiaohjelman johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti.