archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Parhaat lumityöt palkittiin Innovaatiokiteellä

Kirjoittaja

Kirsi Mäki

Asiantuntija, viestintä, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Innovaatiojournalismi seura Finjon Innovaatiokide 2012 -kilpailun ovat voittaneet Kauppalehti Option toimittajat Jenny Jännäri ja Heikki Haapavaara Parhaat lumityöt jutullaan, joka julkaistiin Kauppalehti Optiossa 3.2.2011.

Parhaat lumityöt juttu koostuu useista eri näkökulmista ja esittelee erilaisia lumen käsittelyyn kehitettyjä innovatiivisia prosesseja ja työkaluja. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn johtaja Matti Apunen luovutti voittajille luonnonkiteestä valmistetun palkinnon sekä yhteensä 3000 euron voittosekit tiistaina 17.4.2012 Päivälehden museossa järjestetyssä tilaisuudessa.  Apunen valitsi voittajatyön esiraadin tekemän loppukilpailulistan ulkopuolelta. Kunniamaininta myönnettiin toimittaja Vesa Vanhalakalle Aamulehden Asiat-liitteessä 3.4.2011 julkaistusta jutusta Tulostettu!

Lisäksi Finjo jakoi kolme Innovaatiojournalismin Noppakivi 2012 -palkintoa innovatiivista journalismia edistäville henkilöille ja hankkeille: Filosofian tohtori Turo Uskalille uraauurtavasta innovaatiojournalismin tutkimustyöstään sekä Helsingin Sanomien avointa dataa hyödyntävälle HS Open -työpajahankkeelle sekä Tekniikka & Talouden supergraafi-konseptille.

Tämänvuotisen palkinnon rahoittaja Sitra haluaa osaltaan tukea suomalaista innovaatiojournalismia.  

Finjon tarkoituksena on edistää journalismia, joka käsittelee innovaatioita ja tulevaisuuteen suuntautuneita teemoja sekä toimia yhdyssiteenä toimittajien, tutkijoiden, yritysmaailman edustajien ja muiden innovaatiojournalismista ja sen kehittämisestä kiinnostuneiden kesken sekä lisätä kansallista ja kansainvälistä yhteistoimintaa. Innokide-palkinto on yksi seuran tavoista edistää sen toimintaa.  

Lue aikaisempi uutinen aiheesta!

Mistä on kyse?