archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Pelastetaan duunit kuvaa suomalaisten teknologiayritysten selviytymiskamppailua kiristyvillä markkinoilla

Pelastetaan duunit on Yleisradion, suomalaisen teollisuuden ja työntekijöiden yhteishanke, joka ruotii teknologiateollisuuden yritysten selviytymistä kiristyvässä kilpailussa.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Duunipaikat ovat nyt vaarassa niin monessa suomalaisessa teollisuusyrityksessä, että jos tilanne ei parane, seuraukset raapaisevat meitä kaikkia.

Viime tiistaina 7.1. käynnistynyt monimediainen Pelastetaan duunit kuvaa muutoksia, joita suomalaisten teknologiateollisuuden yritysten toiminnassa vaaditaan, jotta ne pärjäisivät kiristyvässä globaalissa kilpailussa. Tosi-tv:n tapaan rakennetussa ohjelmasarjassa neljä teollisuusyritystä kamppailee selviytyäkseen murroksesta voittajina, ja radiosarjassa mukana on 14 yritystä eri puolilta maata.

”Ohjelma on saanut todella hyvän vastaanoton ja katsojaluvut ovat olleet jopa odotettua korkeammat. On todella hienoa, että Yle on antanut ohjelmalle primetime-paikan, sillä sen sanoma on todella tärkeä Suomen tulevaisuuden kannalta”, toteaa Sitran johtava asiantuntija Mauri Heikintalo.

Kuuntele Mauri Heikintalon haastattelu ja kommentit kuulijoiden kysymyksiin Yle Radio Suomen Ajantasassa maanantaina 13.1. klo 10 alkaen.

Sarja jatkuu TV 1:ssä vielä 16.1. saakka tiistaista torstaihin klo 20 ja Yle Radio Suomessa 17.4. asti torstaisin klo 19.06 sunnuntaiuusinnoin klo 23. Ohjelmat voi katsoa ja kuunnella myös verkkopalvelun ja YLE Areenan kautta.

Lue Pelastetaan duunit -verkkopalvelusta lisää murroksen voittamisen menetelmistä, verkostoista ja esimerkeistä.

Pelastetaan duunit on Yleisradion, suomalaisen teollisuuden ja työntekijöiden yhteishanke. Mukana Ylen lisäksi ovat Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry ja Sitra.

Mistä on kyse?