archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Piilaakson yrittäjäguru Steve Blank vierailee Suomessa – seuraa Blankia verkossa

Piilaaksolainen yrittäjäguru Steve Blank vierailee Suomessa 5.-9.9.2011. Blank on Suomessa Aalto -yliopiston ja Aalto Entreprenurship Societyn kutsumana osana yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston ja Aallon yhteystyötä.

Julkaistu

Piilaaksolainen yrittäjäguru Steve Blank vierailee Suomessa 5.-9.9.2011. Blank on Suomessa Aalto -yliopiston ja Aalto Entreprenurship Societyn kutsumana osana yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston ja Aallon yhteystyötä. Myös Sitra on mukana tukemassa Blankin vierailua.

Steve Blank on raskaan sarjan sarjayrittäjä, joka on ollut mukana perustamassa kahdeksaa yritystä Yhdysvaltain länsirannikon Piilaaksossa. Blankin ajattelu start-upien erilaisuudesta verrattuna suuryrityksiin on hänen opetuksensa ytimessä.

– Kaikki mitä bisneskouluissa opetetaan isojen yritysten johtamisesta on tuhoisaa alkuvaiheen yrityksille. Isot korporaatiot toteuttavat olemassa olevia bisness-malleja, start-upit taas etsivät niitä. Työkalut, tekniikat ja ihmiset joita start-upit tarvitsevat ovat radikaalisti erilaisia start-up -yrityksissä, on Blank todennut (lue koko juttu täältä).

Blankin viimeisin yritys keräsi kaksi miljardia dollaria rahoitusta listautuessaan vuonna 1999. Nykyään hän on parhaiten tunnettu Stanfordin yliopiston professorina, joka uudistaa yrittäjyyskoulutusta ja innovaatioekosysteemejä ympäri maailman.

Vierailun aikana Blank luennoi ja työskentelee tiiviisti eri tahojen kanssa, jotka edistävät yrittäjyyttä ja start-upeja Suomessa. Joukossa on niin opiskelijoita, sijoittajia, Aalto-yliopiston johtoa ja elinkeinoelämän vaikuttajia.

Osa Blankin luennoista on avoimia kaikille ja vierailua ja koko vierailun antia voi seurata verkossa osoitteessa http://steveblank.fi/. Verkossa Blankin vierailua Suomessa seuraavat blogaajat, AvajaOpen Oy ja Aalto Entrepreneurship Societyn aktiivit, jotka jakavat sivuilla näkemänsä, kokemansa ja oppimansa.