archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra aloittaa strategisen yhteistyön belgialaisen ympäristö- ja energia-alan rahaston kanssa

Sitra sijoitti Capricorn Cleantech Fund -rahastoon kymmenen miljoonaa euroa. Rahasto on yksi lupaavimmista ympäristö- ja energia-alan sijoittajista Euroopassa.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitra aloittaa yhteistyön Capricorn Venture Partnersin hallinnoiman uuden ympäristö- ja energia-alan rahaston Capricorn Cleantech Fund NV:n kanssa strategisena kumppanina. Sitra sijoitti Capricorn Cleantech Fund -rahastoon kymmenen miljoonaa euroa. Rahaston kokonaispääoma on 111,5 miljoonaa euroa. Rahasto on yksi lupaavimmista ympäristö- ja energia-alan sijoittajista Euroopassa. Capricorn Venture Partnersilla on myös pitkäaikainen pääomasijoituskokemus paneurooppalaisista sijoituksista.

Yhteistyö avaa Sitralle hyvän näköalan ympäristö- ja energia-alan liiketoimintaan ja mahdollisuuksiin Euroopassa. Rahasto sijoittaa pääasiassa alkuvaiheen yrityksiin toimialalla ja saa niistä haltuunsa vähemmistöosuuksia.  Pääomasijoitusmallin mukaisesti yrityksiä kehitetään muutama vuosi aktiivisesti, jonka  jälkeen yrityksille etsitään seuraavan kehitysvaiheen omistaja.  Sijoituksensa avulla Sitra saa markkinatietoa kasvussa olevasta energiatoimialasta Euroopassa.

Sijoitus on jatkoa Sitran jo päättyneelle Ympäristöohjelmalle ja tukee nyt käynnissä olevaa Energiaohjelmaa. Yhteistyö Capricornin kanssa luo Sitralle hyvät puitteet ja verkostot energia-alan liiketoiminnan edistämiselle Suomessa.

Lisätietoja

Capricornin tiedote »

Johtaja Anu Nokso-Koivisto
Puh. (09) 6189 9228

Liiketoimintajohtaja Sami Tuhkanen
Puh. (09) 6189 9413
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?