archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra etsii kansalaisten demokratiahankkeita ja -ideoita

Julkaistu

Parhaiden hankkeiden toteutukseen vetoapua Sitralta ja Elinvoima-foorumilta

Uutinen 13.1.2012

Onko sinulla tai yhteisölläsi hanke, joka vie eteenpäin suomalaista demokratiaa? Tai etsiikö ideasi toteuttajaa? Tule mukaan tekemään siitä totta Sitran Elinvoima-foorumin kanssa.  

Pohditko, miten ihmiset voisivat osallistua poliittisten ohjelmien tekemiseen? Tiedätkö uusia lähidemokratiakokeiluja? Onko sinulla idea siitä, miten kansalaisia voitaisiin kuulla paremmin? Kehitätkö julkisen avoimen datan sovelluksia? Mitä muuta demokratia on kuin äänestämistä?

Sitran Elinvoima-foorumi kokoaa maaliskuussa yhteen yhteiskunnallisesta osallistumisesta, päätöksenteosta sekä yhteisen hyvinvoinnin luomisesta kiinnostuneita suomalaisia. Foorumin aiheena on Uusi demokratia. Osana foorumin työtä keräämme kansalaisten, yhteisöjen ja organisaatioiden hankkeita ja ideoita joiden tavoitteena tai sivutuotteena on demokratian edistäminen.

Kaikki ideat ja hankkeet julkaistaan Elinvoima-foorumin verkkosivuilla. Osa niistä kutsutaan mukaan demokratiapäivään 14.3.2012, tapahtumaan, joka haastaa aktiiviset kansalaiset ja päättäjät tutustumaan uusiin demokratiakonsepteihin ja viemään niitä eteenpäin. Uusia ideoita ja konsepteja myös kokeillaan käytännössä, ja kokeilun jälkeen Sitra voi olla mukana edistämässä parhaiden toteuttamista.

Elinvoima-foorumi on Sitran koulutusohjelma, jonka aiheena vuosina 2011-12  on Uusi demokratia. Foorumiin on valittu kolmekymmentä osallistujaa yhteiskunnan eri aloilta. Heidän tehtävänään on maaliskuuhun mennessä hahmottaa, millainen on elinvoimainen demokratia 2010-luvulla.

Koulutusohjelmassa synnytetään ajatuksia siitä, mitkä ovat suomalaisen demokratian suurimmat haasteet, millaisia ratkaisuja haasteisiin voitaisiin löytää ja mitä on uusi demokratia. Osallistujat tuottavat konkreettisia ratkaisuehdotuksia siitä, miten demokratiaa voidaan kehittää.

Kerro ideastasi / hankkeestasi tammikuun aikana!

Oman ideansa tai hankkeensa voi ilmoittaa mukaan nettilomakkeella 31.1.2012 mennessä osoitteessa http://www.sitra.fi/tapahtumat/2011/etsimme-demokratiaan-ja-yhteiskunnalliseen-osallistumiseen-liittyvia-kiinnostavia

Linkki kyselyyn löytyy myös Uusi demokratia -sivulta

Lisätietoa Elinvoima-foorumista sekä demokratiapäivästä:

Mika Kalliomaa, johtava asiantuntija, + 358 294 618 474, etunimi.sukunimi@sitra.fi
Hannele Sirkkanen, asiantuntija, + 358 294 618 248, etunimi.sukunimi@sitra.fi