archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra irtautuu Mehiläisestä

Vuonna 2001 aloitettu toimialajärjestely päätyy pohjoismaiseen yrityskauppaan.

Julkaistu

Vuonna 2001 aloitettu toimialajärjestely päätyy pohjoismaiseen yrityskauppaan

Tiedote 17.3.2006

Sitra myy omistusosuutensa Mehiläinen Oyj:stä yhdessä muiden pääosakkaiden kanssa H-careholding AB:lle, joka omistaa ruotsalaisen terveydenhoitoalan yrityksen Careman. Mehiläisen arvo kaupassa on 152 miljoonaa euroa. Ostaja tekee Mehiläisen kaikille osakkeenomistajille ostotarjouksen yhtäläisillä ehdoilla. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Sitra teki yhdessä CapManin kanssa ensisijoituksen silloiseen Sairaalaosakeyhtiö Mehiläinen Oy:öön tammikuussa 2001.

– Olemme halunneet olla tutkimassa ja kehittämässä terveydenhuollon uusia toimintatapoja ja rakenteita. Tavoitteena oli aikaansaada riittävän kattava ja uskottava yksityinen vaihtoehto terveydenhuoltoon, Sitran toimialajohtaja ja Mehiläisen hallituksen jäsen Ilkka Kouvonen kertoo.

Tällä hetkellä Mehiläinen on arvostettu ja johtava toimija alallaan. Valtakunnallinen ketju koostuu 7 sairaalasta 17 täyden palvelun lääkärikeskuksesta, 18 työterveyspalveluja tarjoavasta yksiköstä sekä yhdestä hoivapalveluyksiköstä. Liikevaihto on noussut 39,5 miljoonasta eurosta 97,4 miljoonaan euroon ja liikevoitto 3,2 miljoonasta eurosta 8,4 miljoonaan euroon.

– Mehiläisestä on kehitetty uskottava ja vahva vaihtoehto yksityisasiakkaalle, ammattitaitoinen ja kustannustehokas toimija työterveyshuoltoon sekä luotettava kumppani julkiselle sektorille, Kouvonen jatkaa.

Pääomasijoituksena hanke on ollut Sitralle hyvin kannattava. Pääoman palautuksen Sitra käyttää strategiansa mukaisten uusien hankkeiden toteuttamiseen mm. terveydenhuollon alueella.

Lisätietoja:

Sitra
Toimialajohtaja Ilkka Kouvonen
Puh. 050 380 8600
etunimi.sukunimi@sitra.fi