archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra mukana SuomiAreenassa

Kirjoittaja

Kirsi Mäki

Asiantuntija, viestintä, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitra osallistui 14.7. SuomiAreena -tapahtumassa järjestettyyn suureen terveydenhuollon paneelikeskusteluun Porissa. Terveydenhuollon vaikuttajat ja asiantuntijat keskustelivat aiheesta ”Miten rahoitetaan eläkepommi – terveydenhuollon tietotekniikasta uusi Nokia”. Paneelin alusti Aalto-yliopiston professori Paul Lillrank. Sitraa keskusteluissa edusti Kuntaohjelman johtaja Antti Kivelä.

Suurin osa keskustelijoista uskoi,  että terveydenhuollon tietotekniikalla on hyvät mahdollisuudet nousta uudeksi Nokiaksi. Tähän yhtyi myös Sitran Antti Kivelä, joka muistutti, että terveydenhuolto on kansainvälisesti 11 kertaa suurempi bisnes kuin telekommunikaatio.

Keskustelijat pitivät tärkeänä, että terveydenhuollossa saataisiin aikaan yhteinen tietotekninen alusta, jota alan eri toimijat voisivat hyödyntää. Tämä mahdollistaisi erilaisten ekosysteemien eli verkostojen syntymisen, mikä parantaisi pienten ja keskisuurten toimijoiden menestystä ja uudentyyppisen liiketoiminnan kehittymistä. Antti Kivelän mukaan esimerkiksi terveydenhuollon omahoitoekosysteemi on alue, jota kehittämällä Suomi voisi saada kansainvälistä menestystä.

Paneelikeskustelu on katsottavissa osoitteessa www.mtv3.fi/katsomo