archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra sijoittaa SEK 20 miljoonaa Spintop Venturesin uuteen pohjoismaiseen teknologiarahastoon

Sitra on tehnyt SEK 20 miljoonan sijoitussitoumuksen uuteen pohjoismaiseen aikaisen vaiheen teknologiayhtiöihin sijoittavaan Spintop II-rahastoon.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Spintop II: Uusi enkelisijoittajien rahasto sijoittaa aikaisen vaiheen teknologiayrityksiin pohjoismaissa

Sitra on tehnyt SEK 20 miljoonan sijoitussitoumuksen uuteen pohjoismaiseen aikaisen vaiheen teknologiayhtiöihin sijoittavaan Spintop II-rahastoon. Sitralla on ollut merkittävä rooli enkelisijoittaja-verkostojen luomisessa Suomessa. Kokeneen tiimin luotsaaman Spintop II -rahaston toiminta rakentuu pohjoismaisten bisnesenkeliverkostojen päälle.

Sitra on päättänyt sijoittaa uuteen Spintop II -rahastoon, joka sijoittaa aikaisen vaiheen teknologiayrityksiin etenkin ohjelmistopuolella. Spintop Ventures on ensimmäisen sijoitusrahastonsa kautta jo sijoittanut kahteen suomalaisyritykseen, toisen sukupolven senttihuutokauppayritykseen DealDash ja tietokantaratkaisuja toimittavaan yritykseen SkySQL. Uusia sijoituksia on Spintop II:n kautta tulossa lähinnä suomalaisiin ja pohjoismaisiin ohjelmistoteknologian yrityksiin.

”Spintop II -rahaston takana on kokenut tiimi, joka on aidosti toiminut kansainvälisesti ja osoittanut yritysten kehittämisosaamisensa. Rahaston partnereilla on näyttöjä onnistuneista sijoituksista, joten odotamme sijoituksellemme hyviä tuottoja”, toteaa Sitran johtaja Sami Tuhkanen.

Spintop II -rahastoa hallinnoivat kolme Ruotsissa ja Lontoossa toimivaa partneria, Erik Wenngren, Finn Persson ja Mats Johansson, ja sen sijoituskomiteassa sekä vanhempana neuvonantajana toimii kokenut suomalainen enkelisijoittaja Ari Korhonen.

”Spintop on erittäin tyytyväinen saadessaan Sitran mukaan. Jatkamme innolla sijoitustoimintamme kehittämistä Suomessa. Haluamme tukea varhaisen vaiheen teknologiayrityksiä ja yrittäjiä kehittämään kansainvälisiä menestystarinoita”, sanoo Spintop Venturesin partneri Erik Wenngren.

Sitralla on ollut merkittävä rooli enkelisijoittajien verkostojen luomisessa Suomessa ensin oman PreSeed-palvelunsa kautta, rakentaen eurooppalaista EASY-markkinapaikkaa, osallistunut aktiivisesti Eurooppalaiseen enkelisijoittajien verkoston EBAN:in toimintaan sekä ollut mukana luomassa Suomeen uutta enkelisijoittajien verkostoa FIBAN:ia. Spintop II -rahaston toiminta rakentuu näiden verkostojen päälle ja laajentaa suomalaista verkostoa muiden Pohjoismaiden suuntaan.

Enkelisijoittajien verkostot tuovat sijoituskohteidensa käyttöön runsaasti osaamista ja kontakteja. Verkottamalla parhaat osaajat luodaan yrityksille paremmat mahdollisuudet kansainväliseen läpimurtoon.

Lisätietoja

Erik Wenngren, Partner, Spintop Ventures, p. +44 (0)7811 261 424, etunimi.sukunimi @ spintopventures.com

Mistä on kyse?